Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rp
rp
0 20.06.2017 11:14:30

Legenda Partizana Mance nazadnje proti Budućnosti

Dragan Mance
vszi
Ob žrebu parov drugega kroga lige prvakov, ko se bosta med seboj srečala Partizan in Budućnost, so se mnogi navijači črno-belih spet spomnili na Dragana Manceja.

Dragan, ki med navijači Partizana grobari še vedno velja za legendo, je svojo zadnjo tekmo v črno-belem dresu v življenju odigral 1. septembra 1985 prav proti Budućnosti. Partizan je zmagal z 2:1, Mance pa je dosegel svoj zadnji gol, že v osmi minuti je zabil z enajstih metrov.

Dva dni pozneje je Dragan Mance malo pred svojim 23. rojstnim dnem izgubil življenje na cesti med Beogradom in Novim Sadom, na delu, ki gre skozi Zemun, kraj, v katerem je živel in tudi začel nogometno kariero. To se je zgodilo, ko je s preveliko hitrostjo hitel na trening.

V Partizan je prestopil septembra 1980, zanj odigral 279 tekem in dosegel 174 zadetkov, od tega v prvenstvu na 117 tekmah 42 zadetkov. V letu 1983 je štiri tekme odigral tudi za jugoslovansko reprezentanco. V očeh Grobarjev še vedno velja za največjega idola. Njegovo dekle Emilija Erčić je bila jugoslovanska reprezentantka v rokometu.

Članki iz rubrike