oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 24.09.2014 11:29:18

Namen vijoličastih je jasen

Drago Wernig - TAKA
Velenjčani in Mariborčani bodo drevi odigrali 31. medsebojni prvenstveni dvoboj na stadionu Ob jezeru.
Do zdaj so veliko več uspeha imeli vijoličasti, ki so slavili kar sedemnajstkrat, Rudar je ves izkupiček osvojil v šestih obračunih, sedem se jih je končalo z neodločenim izidom. Tudi tokrat so prvaki favoriti, toda v Ljudskem vrtu se zavedajo, da jih čaka nadvse zahtevna naloga.

»Najprej bomo Mariborčanom čestitali za vse uspehe na mednarodnem prizorišču, ko se bo tekma začela, pa bomo seveda skušali iztržiti čim več,« v pričakovanju dvoboja z dvanajstkratnimi prvaki pravi trener Rudarja, ki še ne ve, ali bo zaradi poškodbe stegenske mišice lahko računal na Leona Črnčiča. Aljaž Krefl se je sicer vrnil k treningom, toda po daljši odsotnosti še ni pripravljen na največje napore in ga gotovo ne bo v moštvu.

MOZAIK JE SESTAVLJEN

Velenjčani so dolgo sestavljali igralski mozaik, kar seveda ni minilo brez posledic, v nadaljevanju sezone bi moralo biti boljše. »Zdaj smo zapolnili vrzeli, ki so nastale z odhodi nekaterih igralcev, vendar je jasno, da ekipa potrebuje nekaj časa, da bo uigranost na primerni ravni. Čez noč ne gre,« je povedal Jernej Javornik in izpostavil tudi največjo težavo, ki je v dozdajšnjem delu sezone knape stala boljših dosežkov»Nikakor ne moremo vseh 90 minut odigrati v enakem ritmu. Dogajajo se nam padci in seveda si moramo prizadevati, da bi nepotrebna nihanja čim prej odpravili. Ko nam bo to uspelo, bo lažje.«


KONKURENCA JE VELIKA
Mariborčani prihajajo v Velenje na krilih uspeha na Bonifiki, kjer so si prvo gostujočo zmago v dozdajšnjem delu prvenstva zagotovili na redko viden način. »Zmaga v Kopru je bila vsekakor dobrodošla. In pomembna, še zlasti zaradi načina, na katerega smo prišli do vsega izkupička. Ob igralcu manj so se fantje izjemno odzvali, dosegli zmagovit zadetek in nato tekmo ob še kakšni priložnosti brez večjih pretresov pripeljali do konca. To razkriva pravšnjo miselnost, tudi zbranost je bila takšna, kot mora biti. V tem ritmu moramo zdaj nadaljevati, vendar se hkrati zelo dobro zavedamo, da je vsaka tekma zelo težka,« je po včerajšnjem dopoldanskem treningu povedal Ante Šimundža. Veseli ga lahko, da so vratar in še nekateri nosilci v dobri formi. »Konkurenca v ekipi vsakega posameznika sili k temu, da si prizadeva biti na najvišji ravni. Ko nekdo pritiska nate, ko želi zasesti tvoje mesto, se trudiš s pravim pristopom in temu primernimi igrami ohraniti svoj položaj. Zadovoljiti moraš vse zahtevane kriterije. Seveda računamo na vse igralce, ki so v kadru, vsekakor pa je obetavno, da jih je večina v dobri formi.«


ZDAJ SO V DRUGEM KLUBU
V Velenju so vijoličasti zmagovali zelo pogosto, povrhu Rudar v tej sezoni ne kaže podobe, ki smo je bili navajeni v pretekli sezoni. »Nobeni ekipi, ki doživi kadrovske spremembe, ni lahko, Rudar ni izjema. Toda Velenjčani so zdaj že sestavili mozaik, vračajo se v želene tirnice in prav nobenega dvoma ni o tem, da je pred nami nadvse zahtevna naloga. Seveda pa bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi dosegli pozitiven rezultat. Namen je jasen,« je odločen nekdanji odlični napadalec.

Zvečer bo na nasprotni strani nekaj znanih obrazov; Džinić, Jelić, Radan … »Njihova motivacija bo gotovo najvišja. To so fantje, ki so Mariboru nekaj dali, a so zdaj v drugem klubu. V domači ekipi je sicer še kar nekaj igralcev, ki so na sceni že nekaj časa. Kot na dlani je, da je Rudar dobra, nevarna, izkušena in taktično zrela ekipa. Jasno je, da bomo morali biti za želeni dosežek na visoki ravni,« je pristavil Ante Šimundža.

Članki iz rubrike