901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

jb
jb
0 27.09.2014 09:26:39

Doma se ne znajdejo, v Ljubljani pa tudi ne

Po vsej logiki bi se morala Olimpija in Koper v medsebojni obračun podati nabita s samozavestjo. Toda nogomet je pač nogomet in v Stožicah bomo gledali dvoboj ranjenih.
Čeprav sta današnja nasprotnika med tednom igrala s kluboma, ki sta bila do 10. kroga zadnja na lestvici, sta oba izgubila. Pričakovati je bilo, da bosta vsaj slavila, če ne celo visoko slavila, ampak nogometna logika se je v teh dveh primerih postavila na glavo. Ljubljančani so se vnovič opekli v Novem mestu, Koprčani pa so na Bonifiki nogometašem Radomelj dovolili, da so prišli celo do svoje sploh prve zmage v 1. SNL! Zanimivo je, da je bil to že peti zaporedni domači poraz za Koper, ki se v tej sezoni očitno bolje znajde na gostovanjih. No, ampak v Ljubljani se kanarčki že dolgo niso veselili. Nazadnje 7. aprila 2012, ko so slavili z 1:0, nato so kar trikrat izgubili in le enkrat remizirali. Za nameček pa je Olimpija postala še njihova nočna mora na Bonifiki, kjer je na zadnjih štirih tekmah trikrat slavila.

»V glavah moramo kar najhitreje pozabiti na poraz, predvsem pa moramo narediti vse za to, da bomo na tekmi s Koprom le osvojili vse tri točke,« pravi mladi Aljaž Ivačič. Slednji je v Novem mestu doživel ognjeni krst v prvoligaški konkurenci, a si ga ne bo zapomnil po dobrem, Krka je pač slavila z 2:1. No, zdaj se bo verjetno spet preselil na klop in mesto med vratnicama prepustil precej izkušenejšemu Aleksandru Šeligi. »Igramo dobro, ustvarjamo si veliko priložnosti, a nam na zadnjih tekmah realizacija nikakor ne steče. Tokrat pričakujem zahtevnega nasprotnika in posledično težko tekmo, vendar igramo doma, zato si želim novih treh točk,« pravi vezist Nik Kapun in dodaja: »Verjamem, da lahko ob pravem pristopu, želji, motivu in energiji znova premagamo ekipo Kopra, ki bo po porazu z Radomljami še nevarnejša. Vemo, kako se jim postaviti po robu, bo pa treba vse skupaj do potankosti izvesti tudi na igrišču.«

boban jovic



BREZ DVEH KAZNOVANIH
Kot da ne ravno bleščeča forma ne bi bila dovolj, bo Koper v prestolnici še brez kaznovanih Denisa Halilovića in Perice Ivetića. »Dejstvo je, da nas čaka še veliko dela. Proti Radomljam smo pričakovali zmago, toda pristop ni bil pravi. Le če bomo vsakič igrali maksimalno, le če bomo vsakič garali od prve do zadnje minute, bomo imeli tudi dobre rezultate. Proti vsakemu nasprotniku moramo igrati tako, ne le proti na papirju najboljšim,« opozarja trener Kopra Alen Ščulac.

Članki iz rubrike