nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 28.10.2014 10:45:57

Ne samo najhitrejši, edini

Grega Wernig
Klasični hat-trick v samo osmih minutah je na tekmi 15. kroga proti Radomljam uspel mlademu krilnemu napadalcu Celja Benjaminu Verbiču.

Dvajsetletni nogometaš je bil po visoki zmagi in sanjskem sobotnem popoldnevu seveda presrečen, a hkrati odločen, da se tu ne bo zaustavil.

Po sobotni predstavi na Areni Petrol bi lahko znova napisali, da so Celjani eno izmed najprijetnejših presenečenj letošnje sezone. A ne bomo. Ker Štajerci s svojimi predstavami ne presenečajo več. Na tekmi z Radomljami so znova dokazali, da so več kot zasluženo med najboljšimi štirimi moštvi, po še eni izrazito napadalni – in tudi učinkoviti – izvedbi pa lahko brez zadržkov zatrdimo, da v tem trenutku igrajo najlepši nogomet med vsemi prvoligaši.

benjamin verbic 85
Arsen Perić

BENJAMIN VERBIČ

rojen: 27. november 1993
klub: NK Celje

statistika v PLTS
     sezona      nastopi      goli      
10/11           1                0
11/12          12               1 
12/13          26               3 
13/14          32             10 
14/15          14               6 
skupaj        85             20 

V njihovi izredno mladi ekipi mrgoli nadarjenih mladeničev, od kapetana Blaža Vrhovca prek Valona Ahmedija, Mislava Oršića do Tilena Klemenčiča in poškodovanega Gregorja Bajdeta, če jih naštejemo nekaj. Tu je seveda tudi Benjamin Verbič, mladenič, ki velja za enega največjih slovenskih talentov in v letošnji sezoni dokazuje, zakaj.

V tem trenutku je s šestimi zadetki in štirimi asistencami drugi strelec ter drugi podajalec lige, s svojo sobotno predstavo pa je še nekoliko dvignil svoje delnice na borzi perspektivnih nogometašev in zagotovo poskrbel, da je njegovo ime v svojo beležnico zapisal še kakšen oglednik. "Vsi smo zelo zadovoljni, jaz še posebej, ker mi je uspelo zabiti tri gole. Čudovito, že hitro nam je uspelo zadeti in potem smo tekmo mirno pripeljali do konca. Podaljšali smo niz neporaženosti in zdaj gremo naprej," je o tekmi z Radomljami spregovoril Verbič, ki je novincu v ligi zabil tri gole v razmiku osmih minut.

Zagotovo najhitrejši klasični hat-trick v njegovi karieri. "Ne samo najhitrejši, to je moj sploh prvi hat-trick v članski karieri. Zato sem še bolj zadovoljen, je nagrada za trdo delo. Na nekaj tekmah mi ni šlo, zdaj pa sem zabil tri gole, tako da se vračam na pravo pot," je bil skromen mladenič, ki je, kot rečeno, v vrhu obeh individualnih lestvic v letošnji sezoni: "No, to je res. Vendar si prizadevam za še boljše dosežke in še boljše igre, za to pa bom moral še več delati, da bom zadovoljil tudi svoja pričakovanja."

Celjani v letošnji sezoni res blestijo. Začeli so zelo slabo, na prvih dveh tekmah zabeležili dva poraza, nato pa prvoligaških zelenic niso več zapuščali sklonjenih glav. In kaj je razlog njihovih dobrih iger? "Mislim, da smo pridobili nekaj izkušenj. Vsi igralci, čeprav smo mladi, imamo za seboj eno sezono več. V napadu poskušamo biti čim bolj igrivi, razigrani, mladi, v obrambi pa bolj kompaktni. Letos nam to zelo dobro uspeva. Res pa je, da se, čeprav že toliko tekem nismo izgubili, nekako ne premaknemo s četrtega, petega mesta. Treba bo še naprej dobro delati, če se bomo želeli še malce dvigniti," je skromno nadaljeval Verbič in se razgovoril tudi o napadalni igri, s katero navdušujejo Štajerci: "Mislim, da je plod dobrega treninga. Trener nam v napadu pusti veliko svobode, medtem ko imamo v obrambi določene zadolžitve. V vsako tekmo gremo z miselnostjo, da želimo igrati, se spustiti v odprt boj. Poskušamo se čim bolj dokazati, takšna so tudi navodila trenerja."

758-10-11-verbic1 gw
Grega Wernig

S takšno podobo so se predstavili tudi na obeh tekmah z Mariborom in dvakrat slavili. "Želeli smo čim boljše odigrati tudi proti udeležencu lige prvakov in na koncu nam je uspelo obakrat slaviti. Naša filozofija igre temelji na napadalni igri, lepi za oko, samo na eni tekmo – zadnji z Mariborom – smo uspeli zmagati s samo enim golom razlike, vse druge z več. Igramo zelo napadalno, odprto, obenem pa v tem trenutku tudi naša obramba deluje odlično, tudi če nasprotnik zaradi naše igre pride do protinapada, nas obramba reši, v golu pa imamo v letošnji sezoni fenomenalnega Matica Kotnika," je še dejala sedmica Celjanov, ki je razkrila tudi cilje za letošnjo sezono: "Cilji in želje ekipe so bili pred sezono malce nižji kot zdaj. Zdaj, ko je sezona v polnem teku, ko brez težav tekmujemo v prvi ligi, ko smo uspeli dvakrat premagati tudi Maribor, so tudi cilji zrasli, želimo si priti vsaj do tretjega mesta in kvalifikacij za ligo Europa."

758-10-11-verbic2 gw
Grega Wernig

Glede na to, da je večina nogometašev iz knežjega mesta zelo mlada, praktično so – če izvzamemo nekaj starejših nogometašev, na čelu z vratarjem Amelom Mujčinovićem, ki bo čez slab mesec dopolnil že 41 let – vrstniki, ne čudi, da se med seboj družijo tudi izven igrišča. "S soigralci smo res dobri prijatelji, veliko se družimo tudi v prostem času. Tudi tisti, ki so malce starejši, Mujčinović je star na primer že 40 let, pa gre vseeno z nami na kosilo, pijačo, glede tega je v garderobi vse super. Že res, da lahko ekipa dobro deluje, tudi če igralci med seboj niso prijatelji in se ne družijo izven igrišča, je pa toliko boljše, če so tudi drugače povezani, in mislim, da se to vidi tudi na zelenici," je dobro vzdušje pohvalil mladi krilni napadalec in za konec prihranil še eno pohvalo: "Povezava med trenerjem in igralci je naš ključ do uspeha. Trener je malce mlajši, tako da se tudi izven igrišča odlično razume z nami. Ve, kdaj je treba igralca pohvaliti, kdaj pokritizirati, čeprav ni takšen, da bi se ves čas drl. Uprava je z njim res zadela v polno. Obrestuje se trud, ki ga je vložil v naše delo, in mislim, da smo tudi zaradi njega trenutno tako visoko."

Članki iz rubrike