Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA/nu
STA/nu
0 09.11.2014 19:24:03

Zadnji ni ogrozil prvega

Grega Wernig
Organizatorji derbija domžalske občine so po sobotnih težavah, zaradi katerih so morali obračun prvo- in zadnjeuvrščenega moštva prvenstva za dan prestaviti, odlično pripravili zelenico.

Zato so bili nagrajeni tudi rezultatsko, kajti Domžale, ki so bile na tej tekmi domačin (v domžalskem športnem parku domače tekme igrajo tudi Radomlje), so tekmece gladko premagale in ohranile prednost pred zasledovalci nespremenjeno.

Odpor gostov, ki so sicer pogumno odprli tekmo, so kljub temu, da so nastopile oslabljene, hitro strle, saj so bile z izjemo uvodnih minut že v prvem polčasu mnogo boljše, njihovo vodstvo bi lahko bilo tudi višje od 2:0.

Prvo priložnost na tekmi je imel Joshua Parker, a v osmi minuti ni zadel vrat, dvakrat se v ugodnem položaju ni najbolje znašel niti Nemanja Maksimović.

To, kar ni uspelo kolegoma, je v 16. minuti uspelo Benjaminu Morelu. Parker je prodrl po levi strani, poslal žogo v sredino, kjer je Morel zadel v padcu in jo s "škarjicami" poslal v mrežo.



Parker bi kmalu zatem vodstvo lahko povišal, to pa je po še nekaj zgrešenih priložnostih Domžalčanov, med drugim je Morel z glavo žogo poslal v vratnico, storil Sasha Aneff. Urugvajec je po podaji Morela sam prišel pred vratarja, ga preigral in postavil izid prvega polčasa.

V nadaljevanju se slika na igrišču ni spremenila. Gostitelji so nizali priložnosti, po protinapadu so lepo zapravili tudi gosti (Luka Vrhunc), do spremembe izida pa je prišlo v 61. minuti, ko se je Morel spet izkazal s podajo, Maksimović je sam prišel pred vratarja Vjekoslava Andrića ter ga z močnim strelom tudi premagal.

Po tretjem zadetku Domžalčanov se je igra umirila, pravih priložnosti ni bilo več.

Domžale - Radomlje 3:0 (2:0)

Domžale - stadion v športnem parku, gledalcev 1100, sodniki: Vinčić (Maribor), Benc (Rače), Kordež (Ravne).
Strelci: 1:0 Morel (16.), 2:0 Aneff (38.), 3:0 Maksimović (61.).
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Zec, Horić, Maksimović, Parker, Aneff, Majer (od 64. Vuk), Morel (od 73. Simić), Korun, Kous (od 84. Jelar).
RADOMLJE: Andrić, Vrhunc, Avbelj (od 62. Smrtnik), Zavrl, Cankar (od 85. Jakovljević), Snoj (od 86. Želko), Cerar, Stoiljković, Centrih, Balkovec, Bajalica.
Rumeni kartoni: Hirić; Avbelj, Bajalica, Jakovljević.
Rdeč karton: /
X

Članki iz rubrike