roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ro
ro
0 19.12.2014 12:55:58

Novinarji grozili Zahoviću

Grega Wernig
Za zaključek leta se je v Ljudskem vrtu zgodil tradicionalni obračun.

V četrtkovem večeru se je v Ljudskem vrtu trlo novinarjev. Kot bi bila na sporedu preizkušnja lige prvakov, a je ni bilo. Tribune so samevale. Prav tako ni bilo tiskovne konference v pričakovanju kakšnega pomembnega dvoboja Marcosa Tavaresa in soigralcev, zato pa se je zgodilo sklepno dejanje leta 2014.

Nadaljevala se je tradicija, ki jo pod Kalvarijo negujejo že od daljnega leta 1973. Obračun predstavnikov mariborskega prvoligaša s predstavniki sedme sile, ki poklicno spremljajo dogajanja v vijoličasti družini. Ni bil verbalni, ni bilo izmenjave mnenj, ampak nogometni oziroma malonogometni, prizorišče je bila dvorana Lukna.

3lukna gw
Grega Wernig

Bilo je zanimivo, kresale so se iskre, naposled se je razpletlo v skladu s tradicijo. Novinarska zasedba še vedno čaka na prvo zmago, tokrat je Maribor slavil s 5:1 (3:0), toda hkrati ne gre zanemariti dejstva, da rezultat nikakor ne razkriva stvarnega 40-minutnega dogajanja na parketu. Gostitelji so v uvodu unovčili neuigranost sedme sile in zvrhano mero sreče, ki se jim je nasmehnila.

Veselili so se dveh avtogolov, povrhu so v svojih vrstah imeli izjemno razpoloženega Mirana Pavlina. In nepopustljivega ter do skrajnosti motiviranega. "Saj igramo za zabavo, toda igrajmo resno," nekdanji reprezentant tudi soigralcem ni dovolil niti kančka lahkomiselnosti. Če k temu dodamo, da so bile sodniške odločitve skoraj kot po pravilu naklonjene vijoličastim, je popolnoma jasno, da prvaki ničesar niso želeli prepustiti naključju. Po izjemni sezoni si poraza na zadnji tekmi pač niso smeli privoščiti ...

Medijska selekcija se je sicer trudila po najboljših močeh. Želja je bila na najvišji ravni, a kaj, ko ni bila v sorazmerju s telesno pripravljenostjo. Toda Zlatko Zahović, ki se je tokrat preizkusil kot vratar, je kljub temu živel precej nevarno, novinarski "izstrelki" so ga ogrožali z vseh strani, a športni direktor vijoličastih se je izkazal tudi v novi vlogi in kapituliral le enkrat. Zablestel je denimo tudi po bravuri Marka Simeunovića, ko res ni veliko manjkalo, da bi odlični vratar, ki si v četrtkovem večeru rokavic ni nadel, premagal najboljšega reprezentančnega strelca.

Kljub vročemu boju se je vse skupaj kakopak končalo s športnim stiskom rok in nadaljevalo s tretjim polčasom v bližnjem Tribuna baru. Kaj se je dogajalo, ostaja skrbno varovana skrivnost ...

 

Maribor - Medijska selekcija 5:1 (3:0)

Maribor - Dvorana Lukna. Glavni sodnik: Tadej Mežnar (Maribor).
Strelci: 1:0 Satler (4, avtogol), 2:0 Pavlin (5), 3:0 Rubelj (8, avtogol), 4:0 Harc (29), 4:1 D. Obrez (30), 5:1 Pavlin (32).
MARIBOR: Zahović, Pavlin, S. Gajser, D. Gajser, Vugdalić, Vuksanović, Karanović, Harc, Vidrih, Pungerčar, Knuplež, Latin. Selektor: Zvonko Breber.
MEDIJSKA SELEKCIJA: Rubelj, Simeunović, Tihec, Šparavec, Balantič, Mitrović, Lukač, D. Obrez, Ranc, Pučko, Novak, Satler, Tamše, Dominko. Selektorska naveza: Aleš Tihec-Simon Šparavec.

Članki iz rubrike