franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
0 14.01.2015 09:07:25

Od danes naprej ne bo več, kot je bilo

Grega Wernig
Vijoličasti z današnjim dnem prehajajo v novo obdobje priprav. Med vsakodnevnimi treningi se začenja tudi ritem prijateljskih preizkušenj, prva je na sporedu danes popoldne v Lendavi.

Po uvodnem delu priprav v domačem okolju bodo Mariborčani zjutraj zapustili Ljudski vrt. Prej kot so predvidevali, se bodo preselili na prekmursko ravnico, do nadaljnjega bo njihova baza v hotelu Vivat v Moravskih Toplicah, kjer bodo lahko prvič letos vadili na ogrevani naravni travni površini. "Fantje so pokazali ustrezno mero profesionalnosti, vsi so motivirani. Ocena prvega tedna je pozitivna," je z do zdaj opravljenim zadovoljen Ante Šimundža.

Od danes bo dogajanje v vijoličasti družini še bolj razgibano. Ne zaradi selitve, ampak se začenja tudi niz prijateljskih tekem. "Minute se bodo na uvodnih preizkušnjah delile, ob približevanju začetka sezone pa povečevale. Ta ritem nam je do zdaj prinašal rezultate in tako bomo tudi nadaljevali. Ostajamo pri predvidenem programu dvanajstih tekem. Nasprotniki so raznovrstni, različnih slogov igre, tako da bo pripravljalno obdobje zaznamovano tudi z dvoboji z atraktivnimi in zahtevnimi tekmeci," pravi trener dvanajstkratnih prvakov.

820-4-simundza gw
Grega Wernig

Minute se bodo na uvodnih preizkušnjah delile, ob približevanju začetka sezone pa povečevale.


Najprej bodo trenutno pripravljenost njegovih varovancev preverjali nogometaši madžarskega drugoligaša ZTE-ja iz Zalaegerszega, ki so po prvem delu prvenstva na osmem mestu na lestvici, za vodilnim Vasasem zaostajajo deset točk. Letošnjih uvodnih 90 minut bodo vijoličasti odigrali na igrišču z umetno travo v Lendavi, sosedski dvoboj se bo začel ob 15.30. V mariborski zasedbi gotovo ne bo Željka Filipovića, Mitje Vilerja in Jean-Philippa Mendyja, ki se ubadajo z virozo, ter zaradi težav s stopalom tudi Sintayehuja Sallalicha.

Tri dni pozneje bo sledil prijateljski obračun z Aluminijem v Kidričevem, nato si bodo po vrsti sledili Dunaujvaros FC (Lendava, umetna trava), Zagreb (Lendava, umetna trava), Kapfenberg (Maria Lankowitz), Belchatow (Belek), Bate Borisov (Belek), Litex (Belek), Steaua (Belek), Gyor (Belek) in Partizan (Belek).

Članki iz rubrike