franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

eč
0 14.01.2015 10:48:33

Vse je pod nadzorom

Arsen Perić
Mile Aćimović je obljubil, da bo v Ljubljano pripeljal nekaj kvalitetnih nogometašev, ki bodo zapolnili nastale vrzeli. Za eno je že poskrbel Nik Omladič, poslovila naj bi se tudi Andraž Šporar in Boban Jović.

Kako bo športni direktor poskušal nadomestil tiste, ki so oziroma še bodo odšli, naj bi izvedeli že kmalu, trener Darko Karapetrović pa v rokah že drži fanta, ki bi spomladi lahko bil ključni člen njegove zasedbe. Mihe Zajca javnosti ni treba predstavljati: gre za izjemno nadarjenega Primorca, ki je zablestel že ob svojem debiju v 1. SNL. Jeseni je igral na zavidljivo visoki ravni, ko se je poškodoval, se je Olimpija znašla v težavah. Do začetka spomladanskih bojev bo kakopak pripravljen, v drugi del sezone pa se bo, kot pravi, podal z izjemno visokimi cilji. Če se ne bo zgodil preobrat in bo tudi on odšel …

5114
Minut je do zdaj v prvi slovenski nogometni ligi odigral vezist ljubljanskega prvoligaša.

400
Tisoč evrov naj bi Olimpija plačala za 20-letnega nogometaša; vsaj tako trdi transfermarkt.


"Spomladi želimo začeti podobno kot jeseni. Z nekaj uvodnimi zmagami bi si okrepili samozavest, posledično pa bi bilo bistveno lažje nadaljevati," je prepričan nekdanji nogometaš Interblocka, Brava in Celja: "Morda nam spored ne gre najbolj na roko, saj drugi del prvenstva odpiramo ravno z derbijem v Stožicah. No, če se želiš boriti za vrh, kar je prav tako ena izmed želja, moraš premagati vsakogar. Torej minimalna želja je končati prvenstvo med najboljšimi tremi moštvi, saj s tem dobivamo možnost nastopanja v evropskih tekmovanjih. Če pa se bo pojavila priložnost še za kaj več, jo bomo vsekakor zgrabili z obema rokama."

Kot rečeno, Zajc – ta je do zdaj v 1. SNL odigral 63 tekem, zabil šest golov, vknjižil osem podaj – bo do uvodnih preizkušenj okreval, na to, kar se mu je zgodilo na novembrski tekmi s Celjem, ne misli več. Tedaj je ob odsotnosti Nika Kapuna zasedel nekoliko drugačno igralsko mesto kot sicer, a se po uri igre huje poškodoval. "Kar je bilo, je bilo. Zdaj že treniram s polno paro, to pa je v tem trenutku najpomembnejše. Jasno, občasno še začutim manjšo bolečino, a je vse pod nadzorom. Želim se čim prej vrniti v staro formo, saj časa ni na pretek. Vzdušje v moštvu je odlično, treniramo kakovostno in veliko, tako da bomo že do odhoda v Turčijo v zelo dobri formi," je prepričan šele 20-letni nogometaš, za katerega velja enako kot za večino ostalih na začetku priprav: mišice so utrujene in boleče.

"Ne bom zanikal, je kar težko. Še nekaj dni bo treba potrpeti, da se telo privadi na povečano intenzivnost treningov. Prepričan pa sem, da je to najboljša mogoča osnova pred nadaljevanjem priprav v Turčiji, kjer bo poudarek na delu z žogo. Tam bomo večino časa posvetili tehnično-taktičnim zadevam, zato je vrhunska fizična pripravljenost glavni temelj za ostalo, kar prihaja v prihajajočih dneh in tednih," je še zaključil eden tistih članov Olimpije, ki si za spomladi prikazano zagotovo zaslužijo najvišjo mogočo oceno.

Članki iz rubrike