državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

rb
rb
0 06.02.2015 22:01:34

Fajić: Nisem bil v dvomih, kaj storiti

Nekdanji napadalec vijoličastih se veseli beloruskega izziva.

Potem ko si je v Ljudskem vrtu zaprl vrata prve ekipe, je bil odhod iz Ljudskega vrta edina logična rešitev. In bržčas najboljša tako za napadalca kot za klub. Veliko je bilo primerov, ki so razkrivali, da je nadaljnje sodelovanje Nusmirja Fajića in vijoličastih tako rekoč nemogoče, toda slovenski prvaki se mu vendarle niso nameravali odpovedati brez odškodnine. Zdelo se je, da bo tudi pomlad preživel na stranskem tiru, toda potem se je pojavila možnost prestopa, ki je zadovoljila vse vpletene. Oglasil se je Dinamo iz Minska, Belorusi naj bi Mariborčanom odšteli okrog 200 tisoč evrov, in Nusmir Fajić se je odpravil novim izzivom naproti.

"S finančnimi pogoji, ki mi jih zagotavlja pogodba z Dinamom, sem izjemno zadovoljen. Prav tako kot s sprejemom v novem klubu. Cilj je osvojiti naslov prvaka in z vrha izriniti BATE Borisov,« je za klix.ba povedal visoki napadalec, ki smo ga na slovenskem prizorišču spoznali v dresu Mure.

Popolnoma jasno je, da štajerske prestolnice ni zapustil zaradi pomanjkanja kakovosti. Nikakor ne, gre za odličnega napadalca, ki pa je prekršil klubsko disciplino in poti nazaj ni bilo več. "Z nekaterimi ljudmi sem imel določene nesporazume. Bil sem v drugem planu in spoznal, da je napočil čas za odhod. Toda v celoti gledano je bilo v Mariboru lepo, zdaj so pred menoj novi izzivi, nova dokazovanja.«

V preteklosti se je pogosto omenjalo, da bi se lahko vrnil v premijer ligo BiH. "Predstavniki Slobode in Željezničarja so navezali stike z menoj, prav tako so bile določene kombinacije za odhod v Kazahstan ali Avstrijo, toda Dinamo je bil najbolj konkreten in ponudil najboljše pogoje. Nisem bil v dvomih, kaj storiti,« je še povedal zdaj še nekdanji član Maribora.

Članki iz rubrike