oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
0 17.03.2015 09:30:22

Igralci niso krivi

Drago Wernig - TAKA
Za vijoličastimi je nov konec tedna, po katerem so še korak bližje petemu zaporednemu naslovu prvaka. Ne le, da so premagali tekmece iz Haloz, ampak so po koprskem razpletu prednost na vrhu lestvice še povečali.

Mariborčani so v obračunu z Zavrčem dosegli namen. Osvojili so točke in z osmo zaporedno ligaško zmago storili nov korak proti želenemu naslovu prvaka, vendar je hkrati dejstvo, da igra ni bila na primerni kakovostni ravni. Videti je bilo, kot da se vijoličasti mučijo, izžarevali so premalo energije, napak je bilo preprosto preveč. Ne, tokrat nikakor niso blesteli, česar se kakopak zavedajo tudi sami. "Tekma je bila zahtevna. V vseh teh letih še nisem videl tako obrambno usmerjenega Zavrča. Izkazalo se je, da je njihova spremenjena ekipa tekmovalna, disciplinirana in ne izbira sredstev, da doseže cilj," je z olajšanjem povedal Ante Šimundža.

873-11-maribor dw
Drago Wernig - TAKA

Njegovi varovanci so bili za slab(š)o podobo v prvem polčasu kaznovani z zaostankom. "Bila je ena tistih tekem, ki se lahko zgodijo. Pride dan, ko nasprotnik povede iz enega udarca, neugodnega udarca. Dejstvo je, da nam igra ni stekla, kot smo si želeli, ni bila na naši ravni. Maribor je ekipa, ki želi igrati, tokrat pa je bilo tudi nekaj objektivnih okoliščin, da v tem pogledu ni šlo vse po načrtih. Toda pomembno je, da smo premagali vse vmesne ovire. Pohvalen je značaj, zmagovalna miselnost ekipe. To je odločilo dvoboj," pravi trener moštva iz Ljudskega vrta.



VEGETACIJSKA DOBA ŠE NI ZAČELA
Objektivnih okoliščin se je dotaknil tudi Zlatko Zahović. "Tehnična izvedba je bila slaba, o tem ni nikakršnega dvoma, toda igralci zaradi tega niso krivi. Nikakor ne. V tem delu države je podnebje pač takšno, da se vegetacijska doba še ni začela. Čeprav se vsi trudijo, igrišče ni v najboljšem stanju, kar je razumljivo glede na vremenske razmere v tem obdobju leta. Igralna površina ni dovolj ravna, žoga se ne odbija naravno in jo je zelo težko nadzirati. To je treba vzeti v zakup. V takšnih pogojih igralcem res ni lahko, to vsekakor vpliva na raven igre in ustreza ekipam, ki se branijo. Zavrč je to počel zelo organizirano in disciplinirano, toda na koncu smo s svojo kakovostjo in tudi nekaj sreče le dosegli, kar smo želeli," je razmišljal športni direktor.

873-11-volas dw
Drago Wernig - TAKA

ČE NE DAN ZA LEPO IGRO, PA ZA REZULTAT
Dvanajstkratni prvaki so v nadaljevanju, ko jim je uspel preobrat, posegli po drugačni postavitvi. "Vedeli smo, da jo moramo spremeniti, da dobimo večje število igralcev v fazi napada. To smo dosegli s spremenjenim igralnim sistemom in z novima igralcema, ki sta prinesla svežino. Igralci s klopi so sestavni del uspešne zgodbe, z namenom, da dvignejo ritem igre. To je še en pokazatelj moči kolektiva," pravi Ante Šimundža in o spomladanskih dosežkih dodaja: "Ni lahko zmagati štirikrat zapored, od tega smo dvakrat gostovali. Miselnost je prava, prav tako osredotočenost posameznikov. Ne glede na razmere izpolnjujemo cilje in se uspešno prilagajamo. Če ni dan za lepo, dovršeno igro, pa mora biti dan za ustvarjanje rezultata."

Članki iz rubrike