sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
0 19.04.2015 18:50:33

Olimpija do točke v Novem mestu

Arsen Perić
Nogometaši Krke in Olimpije so se v tekmi 28. kroga Prve lige Telekom v Novem mestu razšli z izidom 0:0.

Nogometaši Krke so za Olimpijo izrazito neugoden nasprotnik. V sezoni so od štirih medsebojnih tekem trikrat zmagali, v Novem mestu pa Ljubljančani doslej še nikoli niso osvojili niti točke. Tokrat so sicer jo, a ne morejo biti zadovoljni, saj so zamudili priložnost, da se nekoliko približajo vodilnim ekipam na prvenstveni razpredelnici. Na drugi strani so s točko lahko bolj zadovoljni Novomeščani, saj so na lestvici prehiteli Gorico in so zdaj osmouvrščena ekipa prvenstva.

olimpija krka ap
Arsen Perić

Tekma ni postregla z navdušujočim nogometom. Ljubljančani so imeli nekoliko več od igre, več so poskušali s streli (13 strelov Olimpije, šest strelov Krke), toda te so bili večinoma nenevarni. Luka Žinko je v deseti minuti sicer dosegel gol, a ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Poleg tega so bili Ljubljančani najbližje zadetku v 37. minuti, ko Marko Vukčević ni izkoristil lepe podaje Ezekiela Hentyja, veselje mu je z odlično obrambo preprečil vratar Miodrag Mitrović. Slednji je bil nekaj minut pozneje uspešen tudi po poskusu Mihe Zajca.

Tako kot v prvem polčasu, je tudi v drugem s streli v ljubljanski ekipi največ poskušal Andraž Šporar, ki pa ni bil dovolj natančen, tako kot ne tudi VukčevićDomači pa so imeli najlepšo priložnost v 84. minuti, ko je Kevin Kauber streljal prek vrat. V sodniškem podaljšku je poizkusil še Josip Fuček, toda žoga je zletela mimo vratnice.

Krka - Olimpija 0:0 

Novo mesto - Stadion Portoval, gledalcev 450, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Bensa (Kojsko), Mikača (Višnja Gora). 
Strelci: /. 
Krka: Mitrović, Žižić, Vučkić, Fuček, Aniekan (od 64. Kauber), Mojstrović, Ihbeisheh, Welbeck, Perić (od 86. Kramar), Rašić, Kastrevec (od 82. Novinić). 
Olimpija: Brljak, Žinko (od 46. Zarifović), Zajc, Matić, Šporar, Vukčević (od 88. Ivančič), Fink, Kapun, Baskera, Mitrović, Henty (od 70. Rodić). 
Rumeni kartoni: Mojstrović, Rašić, Kastrevec, Perić; Matić, Mitrović, Vučkić, Fink. 
Rdeč karton: /. 
Galerija

Članki iz rubrike