evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

dm
dm
0 25.04.2015 10:30:51

GORICA - KRKA: Otepanje dodatnih

Grega Wernig
Boj za osmo mesto, zadnje, ki na koncu sezone še zagotavlja obstanek v prvi ligi, bo, kot kaže, napet do konca. Potem ko so na nehvaležnem devetem mestu praktično polovico sezone prebivali nogometaši Krke, so varovanci Andreja Razdrha v drugem delu sezone zaigrali veliko boljše in prehiteli Goričane.

Trenutno tako na devetem mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi, domujejo Primorci, ki pa imajo za Dolenjci zgolj točko zaostanka. Dvoboj Goričanov in Novomeščanov prinaša neposreden obračun za tako želeno osmo mesto, v vlogi manjšega favorita pa bodo gostje. Krka je namreč v spomladanskem delu sezone v boljši formi od svojih današnjih tekmecev, na osmih tekmah je izgubila le dvakrat, pa še ta poraza sta prišla na izjemno zahtevnih gostovanjih.

Tako v Areni Petrol kot v domžalskem Športnem parku so se favoriziranim domačinom odlično upirali, obakrat pa so izgubili z 1:2. Na najtežjem gostovanju v Ljudskem vrtu so na primer remizirali – čeprav so bili tik pred zmago –, remizirali so še v gosteh pri Rudarju in doma z Radomljami in Olimpijo, premagali pa so Zavrč in Koper. Zadnjih pet tekem ne poznajo poraza, vloga favorita je tako razumljiva.



Goričani na drugi strani v spomladanskem delu sezone niso tako zanesljivi, na osmih obračunih so zmogli le eno zmago, ko so doma s 3:0 ugnali Rudarja, trikrat so remizirali – doma z Radomljami in Celjem ter v gosteh pri Zavrču –, doživeli pa so tudi štiri poraze, proti Kopru, Mariboru, Olimpiji in v zadnjem krogu proti Domžalam.

Na zadnjih petih tekmah so osvojili pet točk in zaradi slabše forme padli na deveto mesto. Zdaj se bodo torej poskušali z zmago nad Novomeščani vrniti v varno zavetje osmega mesta, gostje na drugi strani pa bodo poskušali z zmago prednost pred Primorci povečati na štiri točke. Krkaši pa imajo še en dodaten motiv. V letošnji sezoni jih je namreč Gorica premagala dvakrat, z morebitno zmago bi nogometaši Krke izid v zmagah izenačili.

Članki iz rubrike