nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 03.05.2015 12:05:04

Šimundža: Nismo bili lahkomiselni

Nogometaši Maribora so po dveh zelo zanesljivih zmagah v tem krogu le remizirali proti skromnim Goričanom, ki so imeli za nameček še skoraj celo tekmo igralca manj.

Ko so vijoličasti v 9. minuti po fantastičnem zadetku Aleša Mertlja povedli z 1:0 in ko so v 16. minuti po izključitvi Matije Široka ostali še z igralcem več na igrišču, so bili mnogi prepričani, da bodo aktualni državni prvaki Primorce razbili. Da bo sledila še ena podobna tekma, kot tista proti Radomljam in da bodo Mariborčani nadaljevali s strelskimi vajami iz zadnjih dveh tekem, ko so zabili kar 10 zadetkov.

A razpletlo se je popolnoma drugače. Ne samo, da je bil zadetek Mertlja edini, ki so ga zmogli vijoličasti, Štajerci so v 74. minuti prejeli celo zadetek - zabil ga je Eleke - in se domov vrnili samo s točko. Za številne zapravljene priložnosti so bili kaznovani in prednost pred Celjem na vrhu tabele tako znaša le še pet točk, že v sredo pa bodo imeli Celjani priložnost, da v Ljudskem vrtu prednost Maribora zmanjšajo na vsega dve točki. 


"Nasprotnik si je pripravil dve priložnosti in iz ene zadel. Mi pa smo jih nanizali kopico in prav tako le enkrat zatresli mrežo. Naredili smo vse, kar je v naši moči, bili ustvarjalni v igri, prevladovali na igrišču, a se ni izšlo," po tekmi ni bil preveč razočaran trener Maribora Ante Šimundža

Vijoličasti so bili tokrat pri zaključkih premalo zbrani, kar se jim je na koncu maščevalo. "Nisem dobil občutka, da bi prišlo do lahkomiselnosti pri zaključkih. Naredili smo vse, kot je bilo treba, a se nam je nato po robu postavil okvir vrat, ali pa se je vratar odzval v izrednem slogu. Bili smo taktično disciplinirani, tekmecem nismo dovolili ničesar, sami pa zaporedoma prihajali v situacije, da zabijemo. Če nam je v prejšnjih tekmah šlo v učinkovitosti in smo v dveh dosegli deset golov, smo bili prepričani, da bomo tudi danes. A je nogomet zato tako zanimiv, ker včasih ena ekipa lahko pride do točke tudi z izredno naklonjenostjo sreče," je še dodal strateg vijoličastih.

Že v sredo torej čaka Maribor štajerski derbi, ki bo v veliki meri že odločil, ali bomo gledali hudo bitko za naslov prvaka ali pa bo prvak že praktično odločen. "Nismo spremljali drugih, šli smo v našo tekmo zavzeto, motivirano. Dobro smo nadzorovali dogajanja, bili kaznovani le v eni situaciji, sami pa zapravili svoje priložnosti. Tukaj je zgodba tokratne tekme z nesrečnim razpletom, zdaj pa so misli že pri sredi in dvoboju s Celjem v Ljudskem vrtu," je dejal Šimundža na koncu.

Članki iz rubrike