nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ba
ba
0 05.05.2015 10:51:20

Odziv kanarčkov: Verjemite, že prevečkrat

Na Bonifiki so nedolgo nazaj zagotovili, da se s sojenjem ne bodo več ubadali. Pri tem so vztrajali tudi po zadnjem porazu v Celju, a so se nato vendarle odzvali na spletni strani kluba.

Koprčani so v preteklosti pogosto bentili nad sodniki, toda pred časom so se odločili obrniti ploščo. "S strokovnim vodstvom in igralci smo imeli sestanek, na katerem sem vsem položil na dušo, da odslej sojenja nihče več ne bo komentiral. Dokler sem jaz v klubu, bo tako. Lahko našim tekmecem dosodijo pet najstrožjih kazni, lahko imamo pet izključitev, toda iz mojih ust o delivcih pravice ne boste več slišali ničesar. Prav tako od nikogar drugega. Ker vse skupaj ne vodi nikamor. Nima smisla, ker se nič ne spremeni," je pojasnil predsednik Ante Guberac.

Bilo je 17. marca in od takrat z Bonifike proti delivcem pravice dejansko ni bilo usmerjenih strupenih puščic. Mnogi so bili prepričani, da bodo kanarčki obljubo prej ali slej prelomili. Če se to ni zgodilo prej, je prevladovalo mnenje, da se bo po sobotnem dvoboju v Areni Petrol, kjer je Asmir Sagrković v dodatku prvega polčasa izključil kar dva varovanca trenerja Rodolfa Vanolija. Pri vodstvu z 2:0, v nadaljevanju so številčno močnejši Celjani poskrbeli za preobrat.

Zasedba z Obale ob tem nikakor ni ostala ravnodušna. Koprčani so bili jezni, svoj protest so po porazu med drugim izrazili tako, da so se zavili v molk. Izjav ni bilo, po prespani noči se je prvi mož kluba le oglasil. "Močno upam, da je dovolj razlogov, da si pristojni ogledajo posnetek tekme in se z njo malce 'pozabavajo'," je povedal Ante Guberac, ampak to je bilo tudi vse.

Toda na Bonifiki so dogajanja v knežjem mestu vendarle komentirali tudi bolj podrobno. V pisni obliki. V poročilu s tekme na uradni spletni strani kluba. Naslovili so ga "Farsa za zmago Celja" in bili tudi v nadaljevanju zelo kritični. Izluščili smo še nekaj komentarjev, ki zelo nazorno razkrivajo koprsko stanje duha:

– Vse je kazalo na to, da bodo naši nogometaši brez večjih težav nadzirali rezultat in občasno skušali prek protinapadov še ogrožati domačega vratarja, kmalu pa je potek tekme začel usmerjati glavni sodnik Asmir Sagrković.

– Skozi celotno srečanje je našim fantom pri devetih (???) prekrških pokazal kar osem (!!!) rumenih kartonov, domačim nogometašem pri 18 le enega.

– Žal se v slovenskem nogometnem prostoru prepogosto dogaja, da srečanja krojijo sodniki, ki bi morali biti na igrišču najmanj opazni akterji. Kriteriji sojenja niso povsem jasni, še manj pa usklajeni med posameznimi sodniki, ki vsakič uberejo drugačen kriterij sankcioniranja in odločanja.

– Luka Koper je tokrat srečanje odigrala kar s sedmimi nogometaši, mlajšimi od 21 let. Kako bodo takšne nerazumljive odločitve vplivale na njihov nadaljnji razvoj, pristop k tekmam, se lahko le vprašamo ali pa to vprašanje zastavimo odgovornim. Verjemite nam, da smo ga v našem klubu že prevečkrat.

Članki iz rubrike