podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 23.05.2015 11:53:45

ZAVRČ - OLIMPIJA: Nove ideje in pismo o nameri

Haloški klub se že precej časa ni veselil zmage nad Olimpijo, zmaji so bili boljši na zadnjih štirih medsebojnih obračunih. Toda zdi se, da čas za slavje po tekmi z Ljubljančani že dolgo ni bil primernejši.

V Zavrču bodo tokrat pozdravili poklapanega nasprotnika, ki je sredi tedna zaradi poraza Celja v finalu pokala izgubil vse možnosti za preboj v Evropo. "Pričakovati, da bo nekdo drug igral v tvojo korist, je čista utopija. Svoje priložnosti za neposredno uvrstitev v evropske kvalifikacije smo zapravili med sezono. Napak je bilo občutno preveč, in če sem povsem iskren, si preboja na mednarodno sceno nismo zaslužili," poudarja mladi nogometaš Olimpije Miha Zajc.

PROFESIONALNA ZA 15-LETNIKA
Pred odhodom v Zavrč so v Ljubljani podpisali triletno profesionalno pogodbo s šele 15-letnim Adamom Jakupovićem. »Prepričan sem, da nam bo Adam prinesel veliko razlogov za zadovoljstvo. Če se bo izognil hujšim poškodbam in nadaljeval naporno in sistematično delo, ga čaka zanimiva prihodnost,« pravi športni direktor Milenko Aćimović.

Že res, da v teoriji Olimpija še lahko prehiti Domžale, osvoji tretje mesto in si zagotovi vozovnico za ligo Europa, toda celo v prestolnici ne verjamejo več v takšen razplet. Posledično je motivacija zagotovo padla na precej nizko točko, zato je pred novim trenerjem Aleksandrom Radosavljevićem, ki je vajeti začasno prevzel po tem, ko je nogo dobil Darko Karapetrović, vse prej kot enostavna naloga. Prav tako bo zanimivo videti, ali bo nekdanji reprezentant sledil smernicam, ki jih je začrtal njegov predhodnik, ali pa bo postregel s čim povsem novim.

Navijači se sicer precej bolj kot z Radosavljevićevim debijem v vlogi trenerja in s tem, kakšno taktično zanko pripravlja Zavrču, ukvarjajo z Izetom Rastoderjem in Milanom Mandarićem. Čeprav zadnji dnevi oprijemljivejših govoric o morebitni menjavi na čelu Olimpije niso prinesli, to še ne pomeni, da je zadeva dokončno padla v vodo.

Pogovori se menda nadaljujejo, včeraj je hkrati do nas prišel namig, da sta obe strani v četrtek podpisali pismo o nameri. Gre za pravni dokument, ki ga prihodnja oziroma potencialna pogodbenika sestavita v pogajalski fazi. Do njega pride, ko pogodba še ni formalno sklenjena – večina pogodbenih določil je razčiščenih, o nekaterih pa pogajanja še tečejo.

Pismo o nameri bi vsekakor lahko bil korak proti sklenitvi dogovora, čeprav je res, da nekateri, ki so blizu Rastoderju, še naprej vehementno vztrajajo pri tem, da bogati poslovnež zagotovo ne bo prepustil Olimpije nikomur, saj ima z njo še naprej gromozanske načrte. Vprašanje je le, zakaj to trdijo. Ker je to res? Ali pa ker je to predvsem njihova pobožna želja? Vsak novi šef pač po navadi najprej poskrbi tudi za čistko "nezaželenega" kadra ...

927-11-radosavljevic (obrez) ap
Arsen Perić

RAZVESELITI LASTNE NAVIJAČE
Ne glede na vse težave, s katerimi se spopada Olimpija, zeleno-beli ostajajo nasprotnik, ki pri večini tekmecev poskrbi za še nekoliko večjo mero zagnanosti in motiviranosti. To velja tudi za Zavrč, pri katerem priznavajo, da na glas razmišljajo o prestižni zmagi, s katero se želijo navijačem na zadnji domači tekmi zahvaliti za vso podporo, ki je je bila ekipa deležna med sezono.


"Z rezultatom se ne obremenjujemo, a na tekmi z Olimpijo si želimo treh točk," ne skriva trener završkega kluba Ivica Solomun in dodaja: "Ne bo lahko, čaka nas težka tekma, toda želimo razveseliti naše zveste navijače. Če bomo odigrali tako, kot brez dvoma znamo, potem bo uspeh bližje."


Solomun je v zadnjem času precej rotiral udarno enajsterico, priložnost so dobili tudi nekateri, ki pred tem niso igrali veliko. A to si je lahko privoščil, Zavrč se je že zdavnaj rešil pred izpadom, prav tako je minilo že nekaj časa, odkar se je poslovil od bitke za Evropo. Ne glede na eksperimentiranje pa rezultati v zadnjem času niso bili slabi. "Moramo biti zadovoljni. Uspeli smo preveriti kvaliteto nekaterih igralcev, ki so igrali manj, in zdaj imamo popoln pregled nad njihovimi sposobnostmi. Res je, da smo na nekaterih tekmah precej rotirali in rezultat ni bil takšen, kot bi si želeli. Toda glavni cilj je bil preveriti kvaliteto igralcev, ki bodo dres Zavrča nosili tudi v naslednji sezoni. To nam je uspelo," je še zaključil hrvaški strokovnjak.


Dodajmo, da pred tekmo predzadnjega kroga kluba nimata kaznovanih nogometašev.

Članki iz rubrike