gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ro
ro
0 24.05.2015 16:13:06

Šimundža: Santi je pokazal, zakaj je v Mariboru

Drago Wernig - TAKA
Čeprav so si že zagotovili naslov prvaka, so Mariborčani na Portovalu zadržali podobo profesionalne ekipe. In zmagali.

"Resno smo vstopili v tekmo. Igrišče nam je po vmesnih padavinah nekoliko onemogočilo boljšo izvedbo napadov, a smo kljub temu imeli nadzor nad dogajanji in zanesljivo prišli do želenih treh točk. Imeli smo visoko taktično kulturo, bili v fazi napada sproščeni in hkrati delovni. Lahko bi dosegli še kakšen zadetek, dvakrat nam je to preprečila prečka. Toda skupna ocena je pozitivna. Čeprav je lovorika že osvojena, veseli, da je odnos ostal na pravi ravni," je bil Ante Šimundža po dvoboju v dolenjski prestolnici razumljivo zadovoljen.


Izstopal je Sintayehu Sallalich, ki se je tako rekoč poigraval s tekmeci, gol za 0:3 je bil prava mojstrovina. "Njegove kvalitete nikdar niso bile vprašljive. Dejstvo je, da ga je vmes ustavila poškodba ravno ob nepravem trenutku, ko je bil v nekakšnem naletu. Santi je pokazal, zakaj je v Mariboru. S pravim delom, z nadaljnjimi odrekanji pa bo prinesel ekipi še več," je pristavil trener Maribora in usmeril pogled proti zadnjemu dejanju sezone.

V soboto bo pod Kalvarijo gostoval Koper. "Za zaključek prihajajo v Ljudski vrt pokalni zmagovalci, ki so pokazali, za kako disciplinirano ekipo gre, ko želijo biti tekmovalni. Upam, da bo stadion čim bolj poln. Ekipa si zasluži takšno proslavo naslova, prav tako navijači, ki so bili sestavni del zgodbe o uspehu. Verjamem, da bomo skupaj ponovili to energijo Ljudskega vrta še enkrat in dvignili pokal ob odličnem ozračju."

Članki iz rubrike