volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 23.05.2015 20:09:38

Pirova zmaga zmajev

m24.si
Zeleno-beli, ki so prvič igrali pod vodstvom nekdanjega reprezentanta Aleksandra Radosavljevića, so prišli v Zavrč z namero, da še četrtič v sezoni premagajo haloško ekipo.

Zmaga je bila namreč edina, ki bi jim dajala upanje za končno tretje mesto na lestvici in igranje v evropskih tekmovanjih. Čeprav se v Ljubljano vračajo s polnim izkupičkom, pa jim je veselje pokvarila vest iz Domžal. Prav te so namreč tudi zmagale in dokončno zaprle pot Olimpiji do želene Evrope.

V prvem polčasu so v prve pol ure več zaključnih strelov sprožili pri Olimpiji, a so bili vsi po vrsti preslabi za vodilni zadetek. Domači so resno ogrozili Darka Brljaka, ki je moral nekaj minut zatem z igrišča zaradi poškodbe, v 32. minuti po poskusu Dejana Polića, povedli pa so ob koncu polčasa, ko je po podaji Dorisa Kelenca z diagonalnim strelom po tleh zadel Tomislav Kiš.

914-6-7-radosavljevic acimovic karapetrovic gw
Grega Wernig
V drugem polčasu je najprej v 55. minuti dlani Marka Pridigarja ogrel Andraž Šporar, Ljubljančani pa so povedli minuto pozneje, ko je s strelom z glavo izenačil Nemanja Mitrović po podaji Roka Baskere.

V 72. in 75. minuti so imeli domačini lepi priložnosti za novo vodstvo, a se je po poskusih Tonija Datkovića in Sanina Muminovića izkazal Aleksander Šeliga.

Tik pred koncem tekme pa je do zmage prišla Olimpija. Nekdanji Zavrčan Josip Golubar je z desne strani podal do Mirana Burgića, ki je žogo s prsmi oddal do Andraža Šporarja, ta pa je natančno meril z roba kazenskega prostora.

Zavrč - Olimpija 1:2 (1:0)

Zavrč - Športni park, gledalcev 300, sodniki: Žnidaršič, Ajdovec (oba Kranj) in Prelog (Preddvor).
Strelci: 1:0 Kiš (45.), 1:1 Mitrović (56.), 1:2 Šporar (89.).
ZAVRČ: Pridigar, Novoselec, Bogdan, Datković, Antić, Muminović, Polić, Težak (od 71. Đukić), Matjašič (od 88. Korošec), Kelenc (od 78. Monjac), Kiš.
OLIMPIJA: Brljak (od 43. Šeliga), Fink, Mitrović, Žinko, Bajrić, Vukčević, Matić, Kapun, Baskera (od 78. Golubar), Šporar, Rodić (od 46. Burgić).
Rumeni kartoni: Datković, Matjašič; Mitrović, Kapun.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike