oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 05.06.2015 11:01:19

Pametno, brez zaletavanja

Grega Wernig
Že res, da so bile razmere skoraj nevzdržne in da v pasji vročini ni bilo lahko niti gledalcem, toda na tekmi s tako velikim vložkom, kot so jo odigrali Goričani in Kidričani, smo vendarle pričakovali več.

Če bi sodili po prvi tekmi dodatnih kvalifikacij, si ne Gorica ne Aluminij ne zaslužita mesta v prvoligaški druščini. Dejstvo je namreč, da smo v Športnem parku spremljali dvoboj, ki ni mogel zadovoljiti niti manj zahtevnih ljubiteljev najpomembnejše postranske stvari na svetu. V največji meri si kritike zagotovo zaslužijo varovanci trenerja Mirana Srebrniča, od katerih smo pričakovali bistveno več. Zlasti več lakote po uspehu, kar so Kidričani, ki so prav tako vsekakor sposobni igrati precej bolje, s pridom izkoristili in si zagotovili odlično izhodišče za povratni obračun pred svojimi navijači.

938-13-murko gw
Grega Wernig

Kurež s pretresom

Aluminij je že v končnici prvega polčasa v Novi Gorici ostal brez močnega orožja. Robert Kurež je v zračnem dvoboju z glavo trčil z enim od domačih igralcev, nakar ga je kmalu obšla slabost. Po zdravniški pomoči se je zdelo, da bo lahko nadaljeval igro, toda v hudi vročini preprosto ni šlo več, zato je bil Damijan Romih prisiljen v menjavo. Zdravniški pregled je razkril, da ima pomembni člen Kidričanov pretres možganov, zato mora počivati in ga na povratni tekmi ne bo na igrišču. 

Toda dogajanje v mestu vrtnic je zdaj vendarle preteklost, misli so že usmerjene v nedeljskih 90 minut na "tepihu" v občasni reprezentančni bazi. "Zdaj je osnovni namen čim boljša regeneracija, da bomo do tekme maksimalno sveži in jo bomo lahko odigrali po najboljših močeh. Menim, da bodo naši nasprotniki ubrali podobno taktiko, kot so jo na našem igrišču. Da bodo strnjeni v obrambi in nas bodo poskušali ogrožati s hitrostjo, ki jo premorejo v napadu. Morali bomo biti pametni, brez zaletavanja bomo poskušali doseči kakšen gol," pravi Miran Srebrnič.

938-13-kurez gw
Grega Wernig

Damijan Romih kljub ugodnemu razpletu prvega dvoboja ni evforičen. "Mislim, da ne eni ne drugi ne bomo šli 'na glavo'. Bržčas bo odločila kakšna napaka, malenkost. Vložek je velik, kar še zlasti velja za Gorico, ki je stalna članica prvoligaške družine. Za nas so kvalifikacije nagrada, a bomo seveda storili vse, da bi bili uspešni. Verjamem v svoje fante. Dokazali so, da so sposobni igrati dober nogomet."

Članki iz rubrike