franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
0 03.07.2015 17:10:49

Zahović: To niso stvari, ki bi jih morali pretirano hvaliti

Drago Wernig - TAKA
Življenje v vijoličasti družini se je po dveh zaporednih zmagah na prijateljskih tekmah vrnilo v normalne okvirje, ozračje se je umirilo.

Radgona - Maribor 0:12, Maribor - Astra 0:3, Sturm - Maribor 5:2, Maribor - Ružomberok 2:0, Maribor - Rad 4:1. Takšen je izkupiček vijoličastih na dozdajšnjih prijateljskih preizkušnjah, ki seveda ni navdušujoč, toda še nedolgo nazaj je bil skrb vzbujajoč. Po dveh zaporednih visokih porazih z romunskim in avstrijskim prvoligašem je bilo v Ljudskem vrtu zaznati nekaj nemirnega ozračja. Ker se z ugledom tako uglednega kluba pač ne gre igrati, ga razprodajati. Nikoli in nikjer, dvoboji v pripravljalnem obdobju niso izjema. Ni skrivnost, da se je športni direktor takoj po tekmi v Gralli pogovoril z igralci in v začetku tedna tudi s trenerjem Antejem Šimundžo ter njegovimi sodelavci. "Izmenjali smo mnenja in iskali morebitne rešitve, kaj storiti, da bi se zadeve premaknile v pozitivno smer," je pojasnil Zlatko Zahović.

14 JIH NI IGRALO

In so se. Torkova in sredina tekma sta vrnili mir pod Kalvarijo in zadovoljstvo med armado navijačev. Mariborska podoba v dvobojih z Ružomberokom in Radom je bila že precej obetavnejša, ekipa je bila organizirana, disciplinirana, delovala je resno. Nekdanji slovaški prvak in srbski prvoligaš nista bila dorasla nasprotnika, Beograjčani kljub temu, da je Ante Šimundža z zasedbo zelo kombiniral. Trener je Handanoviću, Stojanoviću, Rajčeviću, Šulerju, Janži, Mertlju, Ibraimiju in Tavaresu privoščil nekaj počitka, Gigli še ni kandidiral za nastop, Mendy, Filipović, Arghus, Bohar in Sallalich niso bili v kadru zaradi okrevanja po poškodbi. Triinštiridesetletni strokovnjak na klopi trinajstkratnih prvakov je preizkusil 15 igralcev, dokazovali so se Cotman, Mejač, Vuklišević, Pušaver, Viler, Vokić, Dervišević, Ndiaye, Vršić, Hajrić, Volaš, Obradović, Zahović, Hotić in Vujčić.


VRNILI SMO SE V NORMALNE TIRNICE

"Vrnili smo se v normalne tirnice," je včeraj dopoldne z mirnim glasom povedal športni direktor Maribora. Pričakovali smo, da bo zaradi predramljenih igralcev izžareval precej več zadovoljstva. "To vendarle niso stvari, ki bi jih morali pretirano hvaliti. Kot sem že dejal, je to normalno. To je njihovo delo in želimo si, da bi ga iz dneva v dan opravljali, kot se spodobi," je svoje stanje duha pojasnil Zlatko Zahović, ki ga nadvse veseli, da se stanje s poškodovanimi igralci izboljšuje. Željko Filipović naj bi se po dolgi odsotnosti v ponedeljek pridružil vadbi z ekipo, Damjan Bohar in Sintayehu Sallalich sta začela vaditi po prilagojenem programu, Jean-Philippe Mendy bo menda kmalu spet v polnem ritmu. Bojda ni izključeno, da bo v kadru že za tekmo superpokala, ki bo v nedeljo zvečer na Bonifiki, kar bo predzadnji preizkus varovancev trenerja Anteja Šimundže pred prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. V sredo, 8. julija, bo pod Kalvarijo gostoval Kuban iz Krasnodarja, ki je zadnje rusko prvenstvo končal na zelo visokem tretjem mestu na lestvici za Zenitom in CSKA-jem. Potem pa se bo začelo odštevanje do Astane, obračun s Kazahstanci v Ljudskem vrtu bo 14. julija.

Članki iz rubrike