franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

il
il
0 03.07.2015 20:39:00

Olimpija: (Z)budit jih je prišel direktor

Grega Wernig
Od začetka 25. sezone slovenskega prvoligaškega tekmovanja nas loči petnajst dni. Štirje klubi, ki našo državo zastopajo v evropskih pokalih, bodo uradne tekme začeli že prej, vsi drugi pa so svoj načrt priprav podredili prvenstvenim bojem.

Med slednjimi je tudi ljubljanska Olimpija, ki je zadnjo sezono končala na četrtem mestu in ostala brez mednarodnih nastopov. Drugič zapored. Zato so v zeleno-belem taboru osredotočeni samo na domače tekmovanje. To pa ne pomeni, da se lahko pohvalijo z zadostno količino časa, ki bi jim omogočala mirno pripravo. Ravno nasprotno, med sezonama je v Olimpiji prišlo do velikih sprememb. Na mestu predsednika kluba je Izeta Rastoderja zamenjal Milan Mandarić, ki je ustoličil novega direktorja Ranka Stojića. Skupaj sta poskrbela še za novega trenerja, ki sta ga našla v dravograjskem strokovnjaku Marijanu Pušniku.

ODŠLO JIH JE SEDEM
Še najmanj sprememb je v tem smislu doživel igralski kader, res je, da je Stožice zapustilo sedem igralcev, a nihče izmed njih v pretekli sezoni ni imel tako vidne vloge v ekipi. Za zdaj na seznamu igralcev najdemo tri novince, Denisa Klinarja, Aljaža Krefla in Roka Kronavetra, vendar ostaja dejstvo, da trener še vedno spoznava sposobnosti fantov, ki jih ima na voljo.

Vpogled v to mu poleg vsakodnevnih treningov seveda v največji meri dajo prijateljske tekme. Ljubljančani so odigrali štiri. Uvodni zmagi nad blejskim Promo teamom sta sledila poraza s precej uglednejšima tekmecema, slovaško Žilino in ukrajinsko Zorjo. Oba dvoboja so Pušnikovi varovanci izgubili z 1:2, vendar je stratega kljub porazoma z optimizmom navdajal pristop njegovih fantov, ki so na igrišču prikazali nekaj domiselnih akcij in predvsem veliko borbenosti ter agresivnosti, prvini, ki sta nujno potrebni za dober rezultat.

V KRANJU SLABA PODOBA

V sredo je Olimpija odigrala še četrtega v nizu prijateljskih obračunov, v Kranju se je udarila s tamkajšnjim drugoligašem Triglavom. Gostje so pričakovano zmagali, bilo je 3:1 za prvoligaša, vendar pri zmagovalcih po tekmi ni bilo mogoče občutiti nikakršnega zadovoljstva. Še posebej prvi polčas, ki so ga Kranjčani dobili z 1:0, je bil velika zaušnica. Ljubljančani so na igrišču delovali povsem nezainteresirano, kot bi bili z mislimi kje drugje. Res je, da so za njimi zahtevni dnevi in noge težke, a to je slabo opravičilo. Bojeviti Gorenjci so njihovo »odsotnost« znali izkoristiti in z zadetkom Poljanca na odmor odšli z minimalno prednostjo.


PUŠNIK JE BIL RAZOČARAN
Trener Pušnik razumljivo ni mogel biti zadovoljen s predstavo fantov v zelenih dresih. Še več, nad njo je bil močno razočaran, kar jim je dal med polčasoma ob igrišču jasno vedeti. Najbolj ga je zmotil njihov pristop, ki je bil pod vsako kritiko in seveda povsem neprimeren za nekoga, ki brani barve Olimpije. Pri svojem razmišljanju seveda ni bil osamljen.

Da so novi ljudje v ljubljanskem prvoligašu zelo resno vzeli svoje delo in obveznosti, verjetno zelo dobro ponazarja dogodek, ki je sledil in smo mu sicer redko priča. Mogoče je bilo na prvi pogled malce nenavadno, a trenerju in soigralcem se je ob robu igrišča pridružil še generalni direktor kluba Ranko Stojić. Nekdanji jugoslovanski reprezentančni vratar ni mogel ostati hladen po brezkrvni predstavi, ki so jo v prvih 45 minutah kranjskega dvoboja prikazali ljubljanski nogometaši. Zato se je odločil stvari vzeti v svoje roke. Seveda se je najprej opravičil trenerju, ker ga je zmotil med njegovim delom, hkrati pa je samo s svojo prisotnostjo predramil fante. Nato je še z njegove strani sledila nekajminutna pridiga, v kateri jim je na lep način povedal, kako se bori za dres Olimpije. Če bi sklepali samo po mimiki njegovega telesa, bi rekli, da je bil govor nabit s čustvi, saj rok nikakor ni mogel obdržati pri miru. Oba govora sta očitno padla na plodna tla, saj se je položaj na igrišču v drugem delu spremenil. Na koncu je bil izid sicer pričakovan, pravi učinek trenerjeve in direktorjeve pridige pa bi se lahko videl že na naslednji tekmi ...

Članki iz rubrike