sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 01.08.2015 08:50:52

Marko Šuler v pogovoru tedna: Na takšen trenutek se ne moreš pripraviti

Izkušeni koroški branilec po zgodnjem slovesu Maribora od mednarodnega prizorišča razočaranja ne skriva, a poskuša tudi v težjih trenutkih ohraniti pozitivno miselnost. Nekdanji reprezentant poudarja, da je to lažje tudi zaradi za večino nepričakovanega klubskega odziva po Astani.

Seveda nama še vedno ne preostane drugega, kot da se še enkrat vrneva na Astano. Od tega je zdaj vendarle minilo že nekaj časa, kakšen je pogled nazaj?
Kaj pa vem ... Občutki so še vedno precej mešani, seveda je ostalo tudi precej grenkobe. Takšnih tekem sem odigral kar veliko in to so priložnosti, ki jih zelo nerad izpuščam, čeprav je hkrati res, da je bila Astana res neugoden tekmec. Ne le za Maribor, bila bi tudi za druge klube. Proti takšnemu tekmecu v tej zgodnji fazi tekmovanja v svoji karieri doslej bržčas še nisem igral. Kazahstanci so v tekmovalnem ritmu, mi na začetku sezone še nismo na želeni ravni, kar je sicer popolnoma razumljivo. Imeli smo res zahtevno nalogo, vendar smo storili vse, kar je bilo v naših močeh, čeprav po drugi strani menim, da bi se glede na kakovost ekipe dalo storiti tudi kaj več. Potrebovali bi vsaj kanček več sreče, mogoče bi morali na drugi tekmi pokazati še malo več jajc, pa bi morda šlo skozi. Ampak če pogledamo realno, so bili Kazahstanci celotno srečanje za odtenek boljši in so se naposled zasluženo uvrstili v nadaljnje tekmovanje. A tudi pri nas ne moremo nikogar obsojati, da ni naredil vsega, kar je lahko, je pa stanje, v kakršnem smo trenutno, naša realnost. Nismo še bili vsi v optimalni formi oziroma smo naleteli na nasprotnika, ki je v polnem pogonu in je glede tega nekaj korakov pred nami. Menim, da je bila to odločilna razlika.

Je pa bilo vsekakor nekaj trenutkov, ki bi lahko preusmerili potek dvoboja. Denimo strel Marcosa Tavaresa v končnici obračuna v Ljudskem vrtu, priložnosti Aleksandra Rajčevića in Jean-Philippa Mendyja v Astani ...


Da, vsekakor, ampak to so tekme, ki se lomijo na majhnih stvareh. Nogomet je že tako napredoval, da se pravzaprav ne more več zgoditi, da bi lahko kogarkoli premagal z lahkoto in dosegel svoj namen. Ne, takih tekmecev ni več. Že lani smo imeli v drugem kvalifikacijskem krogu precej težav, letos še posebej, ker smo naleteli na nasprotnika na vrhuncu forme. Je pa res, da bi se lahko vse skupaj obrnilo tudi drugače. Morda bi lahko že v Mariboru z drugim golom naredili velik korak naprej, čeprav je hkrati res, da bi ga lahko tudi dobili. V Astani bi naš drugi zadetek domačine prav tako najbrž presekal, toda ... Ni kaj, dejavnik sreče ima pomemben vpliv, še zlasti v teh uvodnih kvalifikacijskih krogih.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN!

Članki iz rubrike