pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 01.08.2015 09:32:42

RUDAR – ZAVRČ: V iskanju prve zmage

Če lahko za Zavrč rečemo, da je v novo sezono kljub samo dvema osvojenima točkama krenil odlično, pa za Rudarja velja ravno nasprotno. Dva poraza sama po sebi ne bi bila nič tragičnega, toda ko pogledamo imena nasprotnikov, s katerima so se do zdaj pomerili Velenjčani, je slika malce drugačna.

Če bi žreb Rudarju v prvih dveh krogih namenil tista tekmeca, ki ju je namenil Haložanom, knapi nad začetkom sezone zagotovo ne bi bili tako razočarani. Če bi ničli zabeležili na gostovanju v Mariboru in na domačem obračunu z Olimpijo, v Velenju (manjšega) alarma brez dvoma ne bi prižgali. A ker so gostovanje v Ljudskem vrtu in domač obračun z zmaji opravili Haložani (mimogrede, opravili so odlično delo in iztržili dva remija), Velenjčani pa so se na domači zelenici merili s Krko, v gosteh pa z Gorico, potem je logično, da je v Velenju že nastopil čas za prvi čisto majceni in ne preveč glasni alarm. Jernej Javornik je s svojimi varovanci zagotovo pričakoval vsaj kakšno točko po dveh dvobojih, toda za zdaj je še ni dočakal.

»Start v novo sezono za nas ni bil preveč uspešen. Odigrali smo dve slabi tekmi, res pa je, da smo imeli tudi kar nekaj smole,« je dozdajšnji učinek svojega moštva ocenil prvi vratar Matej Radan in nadaljeval: »Seveda z izkupičkom ne moremo biti zadovoljni, toda dejstvo je, da se je ekipa skupaj zbrala šele pred kratkim, da je veliko novih nogometašev in da bomo potrebovali še nekaj časa, da najdemo pravo formo. Se pa zavedamo, da časa ni in da bomo morali čim prej začeti zbirati točke, da se nam ne bo zgodilo, da se bomo prehitro znašli v prevelikem zaostanku. Zato bomo seveda proti Zavrču naredili vse, da osvojimo prve tri točke.«

Medtem ko bodo Velenjčani poskušali prvič v letošnji sezoni ne izgubiti, pa si Zavrčani želijo po dveh remijih priti do prve zmage. Njihova samozavest je v teh trenutkih na visoki ravni, jasno, kadar na dveh zaporednih tekmah ne izgubiš proti večnima tekmecema, je to vsekakor razumljivo. »Zdaj je pravi čas za zmago,« je prepričan branilec Toni Datković, ki pravi: »Po dveh zelo dobrih tekmah proti Mariboru in Olimpiji gremo v Velenje samo po tri točke, nič drugega ne pride v poštev. V Velenju nas čaka dobra ekipa, ki pa je slabše začela v prvih dveh prvenstvenih krogih, to pa pomeni, da bodo proti nam šli na vse ali nič, tako da nas spet čaka zelo trda in dobra tekma.«

Pogled na stavnice razkriva, da izrazitega favorita na današnjem obračunu ni, kljub vsemu pa se zdi, da imajo malce več možnosti za končno slavje vseeno gostje. Njim v prid govori forma, pa tudi dejstvo, da je igra Rudarja v tem trenutku še preveč raztrgana, nepovezana, medtem ko Haložani delujejo odlično predvsem v obrambi. »Zavrč je tako kot zmeraj tudi v letošnji sezoni zelo trden v obrambi. Njegova ekipa je zelo kompaktna, organizirana in ne prejema veliko zadetkov. Glede na to, da niso izgubili ne proti Mariboru ne proti Olimpiji, je jasno, da so zelo kakovostni. Toda to ne spremeni dejstva, da bomo mi naredili vse, da zmagamo. Pred domačimi gledalci je čas za prve točke,« je odločen Radan.



Do prve zmage bi lahko Velenjčanom pomagalo tudi občinstvo, ki se je na prvi domači tekmi (proti Krki) zbralo v nadpovprečno velikem številu glede na prejšnje sezone. »Res je, bilo je okrog 1100 gledalcev, kar je večji obisk kot v prejšnji sezoni. Seveda smo veseli, da so tudi ljudje v Velenju prepoznali novo zgodbo, ki jo poskušamo spisati. Upam, da bo tudi proti Zavrču takšen obisk. Kadar je veliko gledalcev, je zmeraj lažje igrati, tudi motivacija je na višji ravni,« je že zatrdil vratar, ki je leta 2009 zastopal barve Slovenije na evropskem prvenstvu za nogometaše do 19 let v Ukrajini.




Članki iz rubrike