pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 01.08.2015 11:04:13

OLIMPIJA - DOMŽALE: Misel o moški tekmi za pogumne

V Stožicah bo nocoj odigran že 45. prvoligaški derbi Ljubljanske kotline, glede na trenutno formo obeh klubov pa se utegne zgoditi, da bodo tisti, ki bodo prišli na največji stadion v državi, priča zelo zanimivi in všečni nogometni predstavi.

Olimpija se v dvoboj z Domžalami podaja še neporažena. V prvem krogu je v Stožicah kar s 4:1 razbila Gorico, v drugem je na gostovanju pri Zavrču z remijem brez golov prišla do točke. S štirimi za zdaj osvojenimi zaseda drugo mesto na lestvici, medtem ko so Domžale v zlati sredini – na položaju številka pet. Domžalčani so se sicer do zdaj in veselili in žalovali. V prvem krogu so na Bonifiki premagali Koper s 3:2, v drugem jim je načrte ob Kamniški Bistrici pokvaril Maribor, ki je slavil z golom Marcosa Tavaresa. Toda vtis, ki ga je pustila četa trenerja Luke Elsnerja, ni bil slab. Domžale so prednjačile večji del drugega polčasa, jih je pa mučila težava, ki se jim redno pojavlja. V napadu so bili Elsnerjevi varovanci premalo konkretni. Posesti niso znali kronati s priložnostmi oziroma zadetki in Maribor je kljub temu, da je imel nemalo težav, odnesel celo kožo.

Zdaj Domžale še drugič zapored čaka obračun z velikanom slovenskega nogometa; čeprav se zdi Maribor vsaj na prvi pogled težji zalogaj, pa je dejstvo, da se je Olimpija po menjavi oblasti prebudila in zdaj počasi že kaže obrise precej resnejše ekipe. Zasedba, ki ji s klopi poveljuje stari maček Marijan Pušnik, bo sicer potrebovala še nekaj časa, da se bo povsem uigrala, toda na obeh do zdaj odigranih tekmah je pustila več kot soliden vtis. Predvsem je prisotna precej večja želja po uspehu. Nogometaši so precej bolj motivirani, v zraku je čutiti energijo, ki jih preveva.

TO BO MOŠKA TEKMA
»Ob Mariboru, Luki Koper, Celju in Olimpiji tudi Domžale zagotovo spadajo v skupino klubov, ki se bodo borili za najvišja mesta v Prvi ligi Telekom Slovenije. Gre za kompaktno moštvo, ki se kakovostno brani z vsemi možmi v polju. Prav tako so Domžalčani izjemno nevarni ob prehodih v protinapad. Kljub porazu z Mariborom so v drugem krogu prikazali odlično igro. Predvsem v drugem polčasu, ko so prevladovali in si ustvarili nekaj lepih priložnosti za zadetek,« je tretjega nasprotnika Olimpije v tej sezoni opisal Marijan Pušnik. Koroški strokovnjak večjih težav s sestavo udarne enajsterice nima, zato gre pričakovati, da bo v ogenj poslal bolj ali manj enako zasedbo kot v uvodnih 180 minutah.


»Če uspemo popraviti določene pomanjkljivosti s predhodnih tekem z Gorico in Zavrčem, potem se lahko nadejamo pozitivnega razpleta. Fantje so zdravi in pripravljeni na pravo, moško tekmo, upam, da se bomo zmage na koncu veselili mi,« je še pristavil Pušnik.
Na obeh do zdaj odigranih tekmah je zaigral tudi Dejan Djermanović, ki pa še čaka na svoj prvi gol v sezoni. »S svojo formo sem dokaj zadovoljen, drži pa, da še nisem uspel zadeti. Toda pomembneje je, da Olimpija zmaguje. Upam, da se bo v Stožicah zbralo čim več navijačev, ki bi nam s svojo podporo olajšali pot do pomembne zmage nad izjemno trdoživim nasprotnikom,« pravi Ljubljančan, ki je glede tokratnega nasprotnika dodal: »V letošnji sezoni Domžale nadaljujejo skrbno začrtano delo iz preteklega tekmovalnega leta. Imajo natančno razdelano strategijo igre, kar mnogim nasprotnikom ne ustreza. Od uvodnega sodniškega žvižga moramo biti zbrani, igrati preudarno in kombinatorno, v obrambnih vrstah pa paziti na njihove bliskovite prehode v protinapade. Čeprav nas čaka zahteven obračun, verjamem, da se bo na koncu veselila Olimpija.«

POGUM ODLOČILEN DEJAVNIK 
Čeprav je statistika medsebojnih obračunov na strani Olimpije (v zmagah je 27:11 za zmaje), so Domžale v Ljubljani že slavile. Tudi ob zadnjem obisku prestolnice, ko je bilo 2:0 za goste, ti so v pretekli sezoni zmaje hkrati izločili iz pokalnega tekmovanja. »Prepričan sem, da smo sposobni osvojiti poln izkupiček, a se hkrati zavedam, da bo pot do uspeha zelo težka, saj nas čaka resen in zelo kvaliteten nasprotnik. Na drugi strani imamo tudi mi svoje adute, ki jih bomo morali med tekmo ves čas uveljavljati. Pogum bo najverjetneje odločilen dejavnik na Stožicah,« je prepričan domžalski trener Luka Elsner.

Ta je pred tokratnim obiskom Ljubljane izpostavil še nekaj – in sicer dejstvo, da ima na svojih domačih tekmah spet ob strani tudi organizirane navijače. »Dejstvo je, da bi imela Olimpija v pretekli sezoni nekaj točk več, če bi imela na domačih tekmah podporo svojih navijačev. V preteklosti smo se na Stožicah dobro počutili in upam, da bo ta občutek ob vstopu v garderobo in po tekmi znova prisoten. Prisotnost domačih navijačev je pozitivna za vzdušje na tekmi. V preteklosti smo že odigrali nekaj tekem pred tako številčnim občinstvom in verjamem, da bo to dodatna spodbuda tudi za naše igralce,« je še dodal Elsner.

Članki iz rubrike