pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

dm
dm
0 01.08.2015 22:10:59

Tri izključitve in zmaga Domžal

alesfevzer.com
Derbi Ljubljanske kotline je ponudil vse, kar lahko derbi ponudi. Ogromno mero borbenosti, nekaj lepih potez, zadetek, pa tudi kar tri izključitve. Na koncu so dvoboj med Olimpijo in Domžalami z izidom 2:0 dobili gostje.

Ljubljančani so obračun z bližnjimi sosedi pričakali dobro razpoloženi. Po dveh tekmah so imeli na svojem kontu štiri točke in želeli so vpisati nove tri. Domžalčani na drugi strani so v prvenstvo krenili malce slabše, z zmago (proti Kopru) in porazom (proti Mariboru).

Vloga favorita je pripadla zeleno-belim, a tudi gostje so imeli svoje načrte, ki jim jih je uspelo na koncu tudi uresničiti. Luka Elsner je svoje varovance dobro pripravil na lahkotno, razigrano zvezno vrsto zmajev in njihove hitre ter spretne napadalce, ki si kaj prida priložnosti niso uspeli priigrati. Če pa so že uspeli izigrati rumeno obrambo, pa so preslabo zaključevali. Kot na primer Henty, ki je, ko je stekel sam proti Vidmarju, povsem brez občutka zaključil z roba kazenskega prostora in žogo poslal visoko preko vrat.

Tudi Domžalčani si veliko priložnosti niso uspeli priigrati. Kot je bilo za pričakovati, so se postavili v obrambo in potrpežljivo čakali na priložnost za protinapade. Enega takšnih so izvedli že v 16. minuti, odlično pa ga je zaključil Trajkovski, ki je s svojo slabšo (desno) nogo premagal Šeligo in dosegel svoj prvi gol v prvi ligi.

Po pol ure igre pa se je Domžalam kar naenkrat začelo ponujati veliko več prostora za protinapade. Zaradi neumnega prekrška na sredini igrišča nad Zecem je namreč drugi rumeni karton prejel Fink in Olimpija je ostala z igralcem manj, glavni sodnik Jug pa je moral zaradi izključitve desnega bočnega branilca zeleno-belih poslušati številne žvižge in žaljivke na svoj račun.

Po izključitvi Olimpijinega nogometaša se je tekma kar nekoliko izrodila. Svoj »šov« je imel na klopi zeleno-belih trener Pušnik, ki je moral v 43. minuti prav tako upravičeno zapustiti domačo klop. 54-letni strateg je namreč ves prvi polčas vodil pravo bitko s četrtim sodnikom Ajdovcem, ki mu je najprej ob izključitvi Finka očital, da je bil prav on, ki je vplival na odločitev Juga, nekaj minut kasneje mu je zabrusil, da naj ne hodi v prostor, označen za trenerje, ko pa je vnovič izgubil živce ob prekršku Trajkovskega in še enkrat polemiziral z Ajdovcem, je bilo Jugu dovolj.


Drugi polčas je minil v veliko bolj mirnem vzdušju, pravih priložnosti ni bilo – če izvzamemo vratnico Dobrovoljca –, so pa zato gledalci videli nov rdeč karton. Znova na strani Olimpije in znova ni bilo nobenega dvoma o njem. Rok Kronaveter, ki je v prvem polčasu zaradi ugovarjanja dobil prvi rumeni karton, je v 59. minuti drugega dobil po tem, ko je s komolcem na tla poslal Husmanija.

Olimpija s samo devetimi nogometaši na igrišču kajpak ni zmogla priti do izenačenja. Domžalčani svoje taktike niso menjavali, še naprej so potrpežljivo čakali v obrambi in zlahka odbijali jalove napade zmajev ter čakali na novo priložnost iz protinapada. Dobili so jo v 84. minuti, ko je Skubic podal do novinca v ekipi Manceja, ki je postavil končni izid.

OLIMPIJA - DOMŽALE 0:2 (0:1)

Ljubljana – ŠRC Stožice. 1500 gledalcev. Glavni sodnik: Matej Jug.
Strelca: 0:1 Trajkovski (16), 0:2 Mance (84)
Olimpija: Šeliga, Fink, Bajrić, Mitrović, Krefl, Matić, Kapun, Kronaveter, Zajc (od 69. Mimoun), Henty (od 70 Golubar), Šporar (od 91. Djermanović). Trener: Marijan Pušnik.
Domžale: Vidmar, Skubic, Dobrovoljc, Horić, Trajkovski, Zec (od 37. Husmani), Šišić (od 58. Horvat), Morel, Vetrih, Majer, Podlogar (od 79. Mance). Trener: Luka Elsner.
Rumeni kartoni: Kronaveter (16), Fink (27), Šporar (30); Šišić (37), Husmani (71)
Rdeča kartona: Fink (30), Kronaveter (59)

Članki iz rubrike