pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

dm
dm
0 02.08.2015 10:54:34

KRKA - GORICA: Prekiniti negativni niz

Grega Wernig
V prejšnji sezoni sta se ekipi Krke in Gorice z ramo ob rami dolgo borili za osmo mesto, ki je še kot zadnje zagotavljalo obstanek v ligi, na koncu so bili uspešnejši Novomeščani, ki so tudi novo sezono začeli bolje.

Le nekaj sekund je namreč ločilo lekarnarje od tega, da bi tretji krog državnega prvenstva pričakali na prvem mestu. Na gostovanju v Celju so namreč do 94. minute vodili z 1:0, nato pa je Štajercem z mojstrsko izvedenim prostim strelom točko priigral Ivan Firer.

Krka se je tako po zmagi v prvem krogu nad Rudarjem morala zadovoljiti samo s točko, ki je imela malce grenkega priokusa, a vseeno so v Novem mestu z začetkom sezone več kot zadovoljni. "Res je, na koncu je imela točka v Celju nekoliko grenak priokus, toda vseeno smo lahko z njo zadovoljni. Tako kot smo lahko zelo zadovoljni z začetkom sezone, pomembno pa je, da ta niz nadaljujemo," je pred tekmo z Gorico optimistično razpoložen Žiga Kastrevec.

Nogometašem Krke – vsaj če gre soditi po prejšnji sezoni – igranje proti Primorcem ne ustreza, v zadnji sezoni so namreč z Gorico izgubili kar trikrat in samo enkrat slavili. "Težko igramo z Gorico, nekako nam ne ustrezajo. Tudi tokrat lahko pričakujemo težko, trdo tekmo," je prepričan Kastrevec, ki pravega razloga, zakaj jim na tekmah s Primorci ne gre, ne pozna: "Morda se lažje motiviramo proti težjim nasprotnikom. Ne vem, tradicija je očitno pač na strani Gorice, mi pa si želimo negativen niz prekiniti." 

986-13-gorica af
alesfevzer.com

Zmago pa pričakujejo tudi Goričani, ki so na prvih dveh tekmah osvojili tri točke. Po tem, ko so v prvem krogu izgubili z Olimpijo, jim je v drugem na domači zelenici uspelo ugnati Rudar. "Za zdaj smo lahko s svojimi igrami zadovoljni. V Ljubljano smo šli z miselnostjo, da ne moremo nič izgubiti, da lahko samo veliko pridobimo. Na koncu nam ni uspelo osvojiti točke. Obračun z Velenjčani smo želeli dobiti in uspelo nam je, zdaj pa gremo z enako miselnostjo tudi v Novo mesto," je dejal branilec Gorice Uroš Celcer, ki se je na Primorsko vrnil po ne preveč uspešni avanturi v tujini, kjer je igral za škotski Ross County. "Moja želja je bila, da se vrnem. Prilagajanje ni bilo potrebno, kajti bolj ali manj sem poznal vse v klubu. Je pa občutek zdaj veliko bolj domač kot takrat, ko so bili v klubu Italijani" je priznal svetlolasi branilec.

Goričani bodo tudi tokrat največ svojih upov položili v mladega in izjemno nadarjenega Blessinga Elekeja, ki je na prvih dveh tekmah v novi sezoni blestel. Gola mu sicer ni uspelo zabiti, a z nekaterimi svojimi potezami je zares navdušil. Proti Olimpiji je v svojo statistiko uspel vpisati podajo, na tekmi z Rudarjem pa nekajkrat osmešil obrambo Velenjčanov. "Gre za zelo nadarjenega nogometaša, ki je tehnično brezhiben in ki za nas predstavlja dodano vrednost. Morda manjka še kakšen njegov zadetek, ampak prepričan sem, da bodo tudi ti prišli. Upam da že na tekmi s Krko," je zaključil Celcer.

Članki iz rubrike