boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 29.08.2015 11:35:40

KOPER - GORICA: Kapetan pred derbijem v bolnišnico

Grega Wernig
Lahko Gorica zadrži prvo mesto na lestvici? Ali pa bo Koper pomešal štrene letos še kako razigranemu primorskemu rivalu?

Danes zvečer se bo na Bonifiki zgodil že 71. primorski obračun, tako Koprčani kot Goričani so doslej slavili 25-krat. Štirikratni prvaki na Bonifiko prihajajo kot vodilna ekipa na lestvici, s šestimi zaporednimi zmagami, toda kanarčki so odločeni, da drevi prekinejo modro-beli niz.

Koprčani so si po zmagi na Portovalu naposled oddahnili in si zagotovili prepotrebni mir za priprave na obračun z rivali iz mesta vrtnic, toda Rodolfo Vanoli ravno mirnega spanca vendarle nima, saj bo pogrešal kar nekaj igralcev. Tudi Ivico Guberca, ki je zbolel. Najprej se je zdelo, da ne gre za nič hujšega, da bodo antibiotiki pač opravili svoje, toda visoka telesna temperatura je vztrajala, stanje se je zgolj slabšalo in včeraj zjutraj je bil kapetan prisiljen poiskati pomoč v bolnišnici, kjer je tudi prenočil. Zaradi okrevanja po poškodbi bodo manjkali še Goran Galešić, Mitja Lotrič in Matej Palčič, Damir Hadžić zaradi izključitve v dolenjski prestolnici nima pravice nastopa.

"Zavedamo se, da je pred nami zahtevna preizkušnja, toda trenutno stanje na lestvici ni takšno, kot si ga v klubu želimo, zato pride v poštev zgolj in samo zmaga," je odločen Jaka Štromajer, ki se je v Novem mestu dvakrat vpisal med strelce, s štirimi goli je trenutno najboljši koprski strelec.

POSLOVILNA ZA KRIVČIĆA
V domači zasedbi bo skoraj gotovo zaigral tudi Marko Krivičić, a prav tako ni skoraj nobenega dvoma o tem, da bo to njegova zadnja tekma v koprskem dresu. Kot smo že poročali, je blizu selitve v serie A. Moral bi se zgoditi velik zasuk, da ne bi postal član Bologne, kjer bi imel do konca sezone status posojenega igralca aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalcev z možnostjo odkupa. "Pravzaprav smo se z italijanskim prvoligašem že dogovorili o vseh podrobnostih, osnutek pogodbe je sestavljen. Mislim, da kakšnih zapletov ne bi več smelo biti. Pričakujem, da se bo Marko že v nedeljo odpravil na zdravniški pregled in se nato pridružil Bologni," je sinoči razkril predsednik Ante Guberac.

KDO JE FAVORIT?
Goričani so z zmago nad Krčani preboleli pokalni spodrsljaj v Fazaneriji in ostali na čelu karavane, ob prijetnem pogledu z vrha lestvice bi radi uživali tudi po drevišnji preizkušnji. "Tudi na Bonifiki ne nameravamo odstopati od našega načina igranja, hkrati pa se zavedamo težavnosti naloge. Koper je čvrsta in organizirana ekipa z dovolj kakovosti, najmočnejše orožje pa so prekinitve, na kar bomo morali biti še posebej pozorni," pravi Miran Srebrnič.

Kdo je favorit? "Glede na vložek v ekipo mi ne moremo biti," se je odzval legendarni goriški kapetan, a tudi lestvica kakopak nekaj šteje. "No, če bi sodili po tem, pa smo lahko," se je nasmejal Miran Srebrnič, ki upa, da bo iz Nove Gorice na obalo pripotovalo lepo število navijačev in da bo ozračje na tribunah primorskemu derbiju primerno.

Med tednom je bil v glavni vlogi najboljši goriški igralec Blessing Eleke. Oziroma namigovanja o njegovem morebitnem milijonskem prestopu v Olimpijo, Maribor ali kam drugam. "Verjamem, da vse to nanj ni pretirano vplivalo. Da je ostal zbran, trdno na tleh in da bo na igrišču ponavljal stvari, ki jih je pokazal na dozdajšnjih preizkušnjah," je dejal trener vodilne zasedbe, ki ne skriva, da komaj čaka na ponedeljek, ko bo konec prestopnega roka: "Da, moram priznati, da mi bo odleglo."

V goriški ekipi gotovo ne bo poškodovanega Mihe Gregoriča in kaznovanega Marka Nunića, nastop Matije Široka je vprašljiv.

gorica gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike