benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 12.09.2015 10:21:39

GORICA - MARIBOR: Nož med zobmi in drža prvakov

Drago Wernig - TAKA
Pred začetkom sezone so bili zelo redki, ki bi si drznili napovedati, da bo v središču pozornosti zadnjega kroga prve četrtine prvenstva obračun med Gorico in Mariborom. A se je zgodilo ravno to, kar je kakopak posledica izjemnih modro-belih in slabih dosežkov vijoličastih.

Dolgo je trajalo, pesimisti so že obupali, optimisti pa so naposled dočakali, da Nova Gorica znova diha z nogometom. Senzacionalni dosežki Alena Jogana in soigralcev v dozdajšnjem delu prvenstva so prebudili mesto, modro-beli so glavna tema pogovorov, povrhu vsega v slovenski Las Vegas prihajajo prvaki.

Ranjeni vijoličasti z novim poveljnikom na klopi so pravšnji tekmec za nabito polno tribuno v Športnem parku. Gostitelji kakopak verjamejo, da se bodo po nizu odličnih dosežkov veselili velikega skalpa, Štajerci upajo, da bodo danes začeli pot iz krize.

O VOLAŠU VELIKO DOBRIH INFORMACIJ
Ko je prišel pod Kalvarijo, je Krunoslav Jurčić spremenil status Daliborja Volaša in Aleša Mejača. Iz B-ekipe sta se znova vrnila v udarno zasedbo. "Mejač je poškodovan, Volaš pa je delal zelo kakovostno. O njem imam veliko dobrih informacij z najrazličnejših strani. Številni hrvaški strokovnjaki, ki so delali v Sloveniji, so mi o njem povedali marsikaj lepega. Je igralec, ki je pogosto odločal tekme, dosega veliko golov, kar Maribor v tem trenutku še kako potrebuje. Je med kandidati za nastop," je povedal nekdanji hrvaški reprezentant.

"V mestu je zares čutiti pozitiven utrip, govori se o tekmi. Nadvse si želim, da bi se zbralo veliko gledalcev in da bi videli lep dvoboj. Nasprotnik je pravi, če hočemo kaj iztržiti, bomo morali biti stoodstotni," je po včerajšnjem dopoldanskem treningu povedal Miran Srebrnič.

KO BO NA PARKIRIŠČU PRESTIŽEN AVTOMOBIL
Mariborčanom namenja vlogo favorita. Velikega favorita. "Če se malce pošalim, se moji igralci na trening še vedno vozijo s kolesi. Šele ko bo na parkirišču tudi kakšen prestižen avtomobil, bomo lahko rekli, da smo kaj naredili," se je nasmejal nekdanji odlični branilec in nato v resnejšem tonu nadaljeval: "Proti Mariborčanom nihče v Sloveniji ni favorit. Gre za klub, ki je na vseh področjih pred vsemi. Lahko nam je za zgled, vsi se lahko učimo od njih, seveda pa bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi bili uspešni. Da bi zmagali, čeprav je hkrati res, da se je na tekmo težko pripraviti. Nimamo namreč nikakršnih informacij o tem, kakšna naj bi bila mariborska podoba z novim trenerjem, toda s tem se vendarle ne smemo preveč obremenjevati. V prvi vrsti moramo biti osredotočeni nase, na svoje naloge. Pričakujem, da bodo fantje pokazali vse, kar zmorejo. Lepo bi bilo ponoviti predstavo z zadnjega gostovanja v Kopru, ko smo bili tudi dovolj zreli. Nogomet je nepredvidljiv, vedno se lahko zgodi marsikaj, a vsekakor si bomo prizadevali, da bi Mariborčanom še malce bolj zagrenili življenje." 

NAŠA ZGODBA MORA NAPREJ 
Prihod Krunoslava Jurčića je bržčas poskrbel, da bo zasedba iz Ljudskega vrta zelo zagnana in motivirana. Da se je prebudila iz mrtvila, v katerem je bila pred reprezentančnim premorom. "Mariborčani imajo kakovost, o tem res ni treba razpravljati. Gre za igralce, ki so še pred kratkim igrali v skupinskem delu lige prvakov, in samo vprašanje časa je, kdaj se bodo spet dvignili. Potrudili se bomo, da bi se to lahko zgodilo šele po današnji tekmi. Morali bomo biti na najvišji ravni. Če hočemo kaj narediti, bomo morali na igrišče priteči z nožem med zobmi. Tekmeci prihajajo z novo energijo, z novimi motivi in ogromno željo po dokazovanju novemu trenerju," se vijoličaste nevarnosti zaveda trener Gorice.

Prav tako kot spoznanja, da je v športu nemogoče samo zmagovati. "Naša zgodba mora naprej. Seveda bi bili radi čim dlje na vrhu, smo ambiciozni, toda prišli bodo tudi porazi, ki ne bi smeli vplivati na našo moralo. Upam pa, da se to ne bo pripetilo danes."

UPAM, DA BOM NASLEDIL ŠUŠKA
Doslej se lahko le en strokovnjak iz tujine pohvali s tem, da je osvojil naslov prvaka na sončni strani Alp. "S tem se ne obremenjujem, statistični podatki mi ne pomenijo veliko. Lepo je, da je bil to Ivo Šušak, eden od mojih nogometnih učiteljev. Upam, da ga bom nasledil," je optimist Krunoslav Jurčič.

ZA TO ŽIVIMO
Krunoslav Jurčić bo vsekakor med tistimi, ki bodo zaznamovali deveti prvenstveni krog. Debi na klopi prvakov je pač vedno odmeven, zgodil se bo po slabih dveh tednih treningov. "Čeprav je lepo trenirati in spoznavati nov klub, so tekme vendarle tisto, za kar živimo, za kar delamo. In kot športniku mi predstavljajo največje zadovoljstvo. Zelo dobro se zavedamo spoznanja, da odhajamo v goste k ekipi, ki je v izjemnem nizu rezultatov. Spoštujemo njihove rezultate, takšne serije ne morejo biti naključne, ampak so plod kakovosti, toda moja nogometna filozofija je takšna, da si prizadevamo v čim večji meri omejiti vpliv nasprotnika na našo izvedbo. Zadnjih deset dni smo zelo dobro trenirali, fantje so se odlično odzvali, ampak to je ob prihodu novega trenerja normalno. Sprejemajo moje ideje in jih poskušajo uresničevati v praksi. Seveda bo potreben čas, da bo bo vse tako, kot mora biti, ampak v tem trenutku je najpomembnejše, da kažejo veliko volje. Smo pripravljeni, ozračje v ekipi je na visoki ravni, v Novo Gorico odhajamo z namenom iztržiti čim boljši rezultat," je povedal 45-letni hrvaški strokovnjak.

AGRESIVNEJŠI PRISTOP 
V Novi Gorici naj bi v mariborski igri spoznali nekatere novosti. "Prišlo bo do določenih taktičnih sprememb, a menim, da sama postavitev ne pomeni veliko. Pomembnejše je, da igralci opravijo vse začrtane naloge in osvojijo določene principe. Potem igra steče ne glede na postavitev. Posamezni segmenti igre morajo takšni, da prinašajo prednost. Želim si agresivnejši pristop in to, da bi z agresivnostjo prevladovali ter imeli kakovostno posest žoge. To so stvari, pri katerih si želim, da bi ekipa napredovala, potem pa bomo vse skupaj zlahka vključili v katerikoli sistem igre," poudarja Krunoslav Jurčić.

S SODELAVCI ZELO ZADOVOLJEN
Krunoslav Jurčić v Ljudski vrt ni pripeljal svoje ekipe sodelavcev, ampak se je lotil posla z vijoličastim strokovnim kadrom. "Zelo sem zadovoljen. Ob meni so ljudje, ki poznajo razmere, kar je bistvenega pomena. Ob pomoči njihovih informacij je moje prilagajanje na ekipo in slovenski nogomet še hitrejše. So super korektni in radi delajo, kar je zame najpomembneje."

Ob prihodu pod Kalvarijo je vztrajal pri tem, da morajo imeti igralci šampionsko držo. "Upam, da sem s svojo energijo prispeval k temu, da se bo v igralcih znova prebudila, ker jo imajo. To so že dokazali tako na slovenskem kot na mednarodnem prizorišču. Mislim, da se samozavest počasi vrača in da bomo z držo, ki jo bomo pokazali od prve minute v Novi Gorici, prispevali k temu, da bomo kmalu prišli na raven, ki bo pomenila samo zmage," je odločen Krunoslav Jurčić, ki tudi pred potjo na Primorsko razmišlja le o vsem izkupičku: "Sem trener Maribora. Kluba, ki želi biti prvi in čim prej ujeti zaostanek za tekmeci. Ni več prostora za preračunljivost in da, hočem šampionsko držo. Od prvega trenutka nas zanimajo vse mogoče zmage." 

O enajsterici ni želel razpredati, toda bržčas so v prednosti igralci, ki imajo "v nogah" največ tekem. "Zlasti v takšnih situacijah, ki niso ravno prijetne, pričakujem, da igralci z največ izkušnjami podstavijo hrbet in prispevajo največji delež k želenemu dosežku," je pristavil novi strokovnjak na mariborski klopi, ki se v preteklem obdobju ni ubadal le s svojo ekipo, ampak je podrobno analiziral tudi Goričane: "Fantje imajo vse potrebne informacije, da bi uresničili namen." 

Članki iz rubrike