palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 02.10.2015 18:21:45

Miha Zajc: Tudi moj čas bo še prišel

alesfevzer.com
Miha Zajc spada med najbolj nadarjene nogometaše v Sloveniji. Čeprav šteje šele 21 let, je letošnja sezona njegova četrta na prvoligaški sceni. V prejšnjih je že večkrat pokazal svoj razkošni talent in bil zelo pomemben člen ekipe, v tej pa ga na igrišču vidimo nekoliko manj.

V dozdajšnjem delu prvenstva je sicer nastopil na devetih tekmah, vendar je samo eno izmed njih odigral v celoti. Za to je v precejšnji meri kriva tudi poškodba, ki ga je od nogometnih igrišč oddaljila za dva meseca in pol. Šlo je za neprijetne težave z medenično kostjo, pri čemer se sprva niti ni vedelo, za kaj natančno gre, na koncu pa so pregledi le pripeljali do končne diagnoze.

"Potem je bilo v največji meri vse odvisno od mene. Najprej je bilo mišljeno, da bom odsoten en mesec, a se je vse skupaj precej razvleklo. Nekaj časa sem moral počivati, nato sem začel vaditi, a na začetku nisem smel delati nogometnih stvari. Zdaj je vse v redu, še dodatno sem se okrepil, upam pa, da mi poškodbe nekaj časa ne bodo nagajale. Vsaj te večje ne, da bi se lahko v popolnosti osredotočil na igranje nogometa," nam je pojasnil Šempetrčan, ki je zaradi vsega naštetega padel iz ustaljenega ritma, soigralcem se je pridružil v začetku julija.

Zdaj zavzeto dela, da bi si zagotovil mesto v začetni postavi, ki ga je nekoč že imel. Seveda to še zdaleč ne bo lahko, v četi trenerja Marijana Pušnika vlada velika konkurenca za skoraj vsako igralno mesto. "Manjkal sem v najpomembnejšem obdobju priprav, tako da si moram izboriti mesto v ekipi. To je samo dobro zame in za moj napredek. Trudim se, borim se, iz dneva v dan se dokazujem trenerju. Vsi mi pomagajo in mislim, da bo tudi moj čas še prišel."

TEGA SI NE BI SMELI DOVOLITI
Čeprav je v dvanajstih krogih na igrišču preživel (samo) 438 minut, se je v tem času podpisal pod dva zadetka, s katerima je svojemu moštvu pomagal do zmage nad Krko, ob tem pa je vknjižil še štiri podaje. Prav gotovo gre za zavidanja vreden izkupiček. Zanimivo je, da je v pretekli sezoni na 22 tekmah skupno zbral štiri zadetke in pet asistenc. "Imamo zelo močno klop, vsak, ki pride na igrišče, prispeva svoj delež. Ko vstopiš s klopi, si bolj svež, vse je nekoliko lažje in lahko pokažeš več. Seveda pa si želim, da bi igral od začetka, to je želja vsakega nogometaša," je dejal vezist zmajev, ki so po sedmih zaporednih zmagah na zadnjih dveh tekmah svoj konto obogatili samo s točko.



V nedeljo jih čaka domače srečanje s Krškim. "Enkrat pride tudi do padca, najpomembnejše pa je to, kako se bomo nanj odzvali in se pobrali. Mogoče je bilo vse skupaj dobro, da nas je malo prizemljilo, streznilo. Videli smo, da moramo še naprej trdo delati; ni dovolj, da samo posamezniki rešujejo tekme, celotna ekipa mora biti homogena."

Določena oblika streznitve je tudi torkov poraz z Ilirijo. Nikakor ni v redu, da se vodilnemu prvoligašu pripeti takšen spodrsljaj s tretjeligašem, čeprav gre samo za prijateljski obračun. "Res je, tega si ne bi smeli dovoliti, ampak tudi takšne stvari pridejo. Bilo je precej novih igralcev, ekipa je neuigrana, vsak se hoče dokazati. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a je ostalo 0:0, potem je prišlo do menjav. Če nisi pravi, si lahko hitro kaznovan. Nihče ni bil vesel, za nazaj ne moremo ničesar popraviti. Na tekmi moraš zmagati, ne glede na to, ali igraš proti mladincem ali proti prvoligašu. To je bilo opozorilo za vse nas, kar sta po koncu srečanja poudarila tudi trener in generalni direktor. To je dobra šola za naprej. Za nas je najbolj pomembno dobro odigrati tekmo s Krškim, nato bomo izkoristili reprezentančni premor in se vrnili na zmagovite tirnice," je iz mladeniča kar bruhal optimizem.

TUDI ITALIJANI NISO DALEČ
Po nedeljskem obračunu s Posavci bo na sporedu dvotedenski reprezentančni premor, v katerem bodo v ljubljanskem taboru poskušali vnovič vzeti zalet pred nadaljevanjem jesenskega dela sezone. Po svoje bi lahko rekli, da za našega sogovornika s klubskega vidika ne prihaja ob pravem času. Ker bo odsoten zaradi obveznosti v mladi izbrani vrsti, bo spet manjkal na treningih svojega moštva.

Mogoče si bo zaradi tega nekoliko težje izboril tako želeno mesto v prvi postavi, po drugi strani pa bo lahko v reprezentančnem dresu na najboljši možen način pokazal, iz kakšnega testa je. Pred fanti, ki jih vodi selektor Primož Gliha, je pomemben dvoboj z Italijo, ki bo v četrtek gostovala v Kopru. "Zelo rad igram za reprezentanco, želim se dokazati. Take tekme so najpomembnejše v razvoju mladega nogometaša. Merili se bomo z vrstniki, ki igrajo v najboljših italijanskih klubih, in že na prvi tekmi smo videli, da nismo daleč od njih; če bi imeli malo sreče, bi lahko vsaj remizirali," je zaključil Zajc.

Značke: miha-zajc, olimpija

Članki iz rubrike