Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ro
ro
0 02.10.2015 19:49:22

Hari Arčon: Niso lenuhi, ne zaslužijo si žaljivk

alesfevzer.com
Po izjemnem začetku prvenstva se je Goričanom malce zataknilo.

Miran Srebrnič in njegovi varovanci so trikrat zapored izgubili, premoč so morali priznati Mariboru, Olimpiji in Rudarju, v zadnjem krogu so negativni niz naposled prekinili. Z 2:0 so premagali Krko in zdaj v mirnem ozračju pričakujejo prihajajoče izzive.

Čeprav je minilo že precej časa, sta v slovenskem Las Vegasu tekmi z Mariborom in Olimpijo še vedno tema pogovorov. Za modro-bele resda nista bili rezultatsko uspešni, toda to je bilo obdobje, ko je mesto dihalo z nogometom, z Miranom Srebrničem in njegovimi igralci.

"To sta preizkušnji, ki sta pomenili izjemen športni in družabni dogodek. Takih tekem v Novi Gorici ni bilo že veliko let. Vsi smo se strinjali, da morata biti derbija z Mariborom in Olimpijo prvovrsten dogodek, in tako je tudi bilo. Izjemno zadovoljni smo z odzivom občinstva, širše javnosti, medijev, sponzorjev in drugih podpornikov. S tema dvema tekmama smo presegli celotno lansko obiskanost naših tekem. Imeli smo dobro promocijo kluba, svojega dela, nekaj smo tudi zaslužili. Iskrena hvala vsem za odziv. Škoda le, da smo obakrat izgubili, a prepričan sem, da bo ekipa iz teh porazov izšla še močnejša," pravi predsednik štirikratnih prvakov Hari  Arčon.

EKIPA POTREBUJE PODPORO 
Po porazu v Velenju je bilo popolnoma jasno, da si Goričani novega spodrsljaja tako rekoč ne smejo več privoščiti, pritisk pred domačim obračunom s Krko je bil temu primeren. To je bilo opaziti tudi na zelenici Športnega parka. Domačim nogometašem je manjkala sproščenost, igra jim ni stekla, kot bi si želeli, toda bili so dovolj vztrajni, za kar so bili nagrajeni.


V končnici so vendarle strli odpor žilavih Dolenjcev, v 82. minuti je v polno zadel Miran Burgič, v sodnikovem dodatku je Blessing Eleke postavil končni izid. Morda bi se modro-beli veselili že prej, če bi imeli pomoč dvanajstega igralca, namesto tega se je vnovič ponovila zgodba, ki v Novi Gorici že dolgo marsikomu para živce. Namesto spodbude je bila domača zasedba deležna kritik in še česa. Težko je razumeti, zares težko ...

"Dvoboj s Krko je razkril, da je naše občinstvo zelo zahtevno. Ko je stadion poln, ni bilo slišati žvižgov in negodovanja, proti Novomeščanom je bilo nasprotno. Kot klub moramo na tem področju še veliko narediti in spremeniti. Zdaj bom oster in neposreden – tisti, ki igralce in strokovno vodstvo zmerjajo, ko jim ne gre, nimajo na stadionu kaj iskati! Ostro obsojam žalitve! Ti igralci niso lenuhi in ne vem kaj še vse. Trudijo se vsak dan, zaslužijo si podporo. Razumem negodovanja ob pomanjkanju bojevitosti, ampak nikakor ne sprejemam, da takoj, ko igra ne steče, začnejo padati žaljivke. To se mora nehati, ekipa potrebuje podporo. Predvsem takrat, ko ji ne gre, ne steče. Z vztrajnostjo smo si zmago nad Krko vendarle prigarali," je povedal prvi mož modro-belih ter poudaril: "In ne nazadnje, imamo osem zmag in le dve točki zaostajamo za prvim mestom. Kdo si je pred sezono to sploh predstavljal? Vsekakor sem za konstruktivno kritiko, obsojam pa žalitve."

ŠE TRIJE OKOSTNJAKI
Kot je znano, se je novo vodstvo lotilo zahtevne naloge ozdravitve kluba. "Treba je bilo imeti dovolj poguma in se lotiti tega izziva. To je vredno vsega spoštovanja," je Harija Arčona in sodelavce v preteklosti večkrat pohvalil tudi že Miran Srebrnič. Za vse pa je kakopak najpomembnejše, da delajo dobro, da se razmere urejajo.

"Klub smo prevzeli poleti, ko je nemogoče sklepati sponzorske pogodbe, zdaj se organizacijsko krepimo. Iz meseca v mesec smo v boljši kondiciji. Gorica si zasluži višjo raven, kot jo ima zdaj, in prizadevali si bomo, da bo tako. Kar zadeva finančno stanje, moramo rešiti še tri 'okostnjake', ki so obvladljivi, drugo je 'pod streho'. Če ne bi bilo dolgov, bi mirno pluli, tako pa se borimo iz dneva v dan. V aktualni sezoni je klub do zdaj izpolnil vse dane zaveze. Obenem potekajo pogovori s potencialnimi novimi sponzorji in partnerji, tako da sem optimist," je povedal Hari Arčon in se dotaknil še naslednje prvenstvene preizkušnje, v soboto bodo v Športnem parku gostovali Celjani: "Gledalce bi pozval, naj pridejo podpret ekipo. Naj kupijo karto in pomagajo klubu do boljših časov. Tekmi z Mariborom in Olimpijo sta pokazali, da okolje diha z nogometaši, s klubom. Imeli smo lepo teve kuliso, ampak želeli bi si večje podpore tudi na drugih tekmah. Ne pozabimo, da smo le dve točki za prvim mestom, imamo mlado ekipo, pretežno z domačimi fanti. Vsa pohvala pa gre Terror boysom, s katerimi zgledno sodelujemo. Proti Celju je cilj nova zmaga in čim več ljudi na stadionu." 

Članki iz rubrike