Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 22.10.2015 18:28:25

Upravna enota odločila: Večnega derbija v soboto ne bo!

alesfevzer.com
Upravna enota v Ljubljani se je po maratonskem zasedanju odločila: večnega derbija med Olimpijo in Mariborom v soboto ne bo.

Policija bi morala za to, da bi bil večni derbi med Olimpijo in Mariborom odigran v soboto, zagotoviti prisotnost kar 143 pripadnikov posebne policijske enote, toda njen odgovor je bil jasen: "Ne moremo zagotoviti niti enega!" Olimpija je nato na današnjem maratonskem zasedanju Upravne enote Ljubljana predlagala kompromis, da bi bilo manj policije in več varnostnikov, toda ne glede na vse je po temeljitem premisleku padla sodba: težko pričakovanega obračuna ne bo! No, nekoč že bo odigran, toda ne v soboto, ko bi se tekma v Stožicah morala začeti ob 20. uri.


Vodstvo Olimpije je na tekmi pričakovalo krepko čez deset tisoč ljudi, morda bi bil stadion celo razprodan. Poleg tega je derbi tekma visokega tveganja, zato bi moralo biti varovanje temu primerno. Toda zaradi hude begunske krize so pravzaprav vsi razpoložljivi možje nastanjeni na hrvaški meji. In posledično je nastradal šport, posledično je spektakel z veliko začetnico padel v vodo.

Olimpija bo svoje stališče predstavila v kratkem, jutri naj bi na tiskovni konferenci spregovorila tudi predsednik Milan Mandarić in generalni direktor Ranko Stojić.

Članki iz rubrike