sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

il
il
0 21.11.2015 10:18:46

Krško - Domžale: Ena od mnogih prelomnic

www.alesfevzer.com
Položaj na lestvici in izkušnje na prvoligaški sceni pravijo, da je vloga favorita močno na strani gostov. Večkrat pa smo se že lahko prepričali, da favoriti ne zmagujejo vedno ...

Ne nazadnje je to v letošnji sezoni trikrat dokazal prav novinec v ligi, ki je proti pričakovanjem na kolena spravil Celje, Koper in Gorico. Vse tri tekmece je premagal na svojem igrišču, na katerem je še posebej nevaren. Reprezentančni premor so v Krškem toplo pozdravili, saj so se fantje, med katerimi je kar nekaj takih, ki poleg nogometa hodijo še v službo, lahko spočili in pripravili na zadnjih pet tekem v tem koledarskem letu.

"Reprezentančni odmori nam gredo na roko, saj vemo, da fantje od prej niso navajeni na takšen ritem težkih tekem, pa tudi za regeneracijo zaradi drugih obveznosti potrebujejo več časa. Hkrati te premore izkoristimo za trdo delo in nadgradnjo do zdaj narejenega. V nadaljevanje sezone gremo dobro pripravljeni in ambiciozni. Vsaka tekma bo naporna in posebna, mi pa že vemo, da moramo biti v optimalni dnevni formi, če želimo priti do pozitivnih rezultatov," je dejal trener nuklearcev Tomaž Petrovič, ki je nato nekaj besed namenil še današnjemu nasprotniku.

"Domžale so odlična ekipa, zelo organizirana v vseh fazah igre. Na prvi tekmi proti njim nismo imeli pravih možnosti, vendar se zavedamo, da takrat nismo pokazali vsega, kar znamo in česar smo sposobni, tako da zdaj iščemo nove rešitve. Pred svojimi navijači imamo dodatno moč, in kot rečeno, bomo na vsaki preostali tekmi poskušali narediti čim več. Upam, da bo stadion napolnjen in da bodo gledalci videli dobro tekmo. Na zadnjih smo odigrali zelo dobro in verjamem, da lahko fantje to potrdijo tudi v zadnjem delu." Krčani bodo danes poskušali svoj niz neporaženosti podaljšati na tri tekme, pri tem pa jim ne bo pomagal kaznovani Luka Petric.


DRUGAČNA OD PRVE
Domžalčani so v dozdajšnjem delu sezone več točk osvojili na gostovanjih, na katerih sploh še niso zabeležili poraza (5-3-0). V zadnjih nastopih z Zavrčem in Celjem so osvojili samo točko, kar želijo čim prej nadoknaditi, zato se v Posavje odpravljajo s še večjo željo po zmagi. Gostje bodo nastopili nekoliko oslabljeni, saj ni kaznovanega Kenana Horića, poškodovanih Zenija Husmanija in Lucasa Horvata, vprašljiv je nastop Darka Zeca in Miha Blažiča, zato pa se po poškodbi vrača Amedej Vetrih.

"Tekma v Krškem je ena od mnogih prelomnic z vidika celotnega prvenstva. Gre za obračun velikega pomena in visokega tveganja, a hkrati tudi za tekmo, ki jo moramo zmagati. S točkovnega vidika moramo ohraniti stik z ekipama pred nami in se utrditi na trenutnem položaju. Če bi si moral v zadnjem mesecu izbrati eno tekmo, ki je najpomembnejša, bi izbral prav to v Krškem," je povedal trener domžalske ekipe Luka Elsner.

"Krčani niso tako obrambna ekipa, kot se jih morda predstavlja v javnosti. V zadnjem obdobju so znova dosegli nekaj dobrih rezultatov in imajo veliko samozavesti. Pričakujem drugačno tekmo, kot je bila v Domžalah." Tisto so ravbarji dobili z 2:0.

Članki iz rubrike