pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 25.11.2015 12:51:02

MARIBOR - GORICA: Nekaj si izmisliti, dolgčasa ne bo

Drago Wernig - TAKA
V Ljudskem vrtu poudarjajo, da želijo pozabiti na derbi, a tako zlahka vendarle ne gre. To lahko sodimo po posameznih odzivih na družbenih omrežjih, ljubljanski tekmi se ni mogel izogniti niti Krunoslav Jurčić. Krive so posledice, medtem Goričani pod Kalvarijo prihajajo z željo prekiniti zares neugodno tradicijo.

Čeprav bi ga radi pozabili, se misli vijoličastih vendarle pogosto vračajo na ljubljanski obračun. "Razen tega, da smo izgubili dve točki?," se je Krunoslav Jurčić ob včerajšnjem srečanju z novinarji odzval na vprašanje, kakšne so posledice derbija.

"Veliko jih je. Poleg izključenega Stojanovića smo ostali brez Vilerja in na žalost tudi Vršiča. Ne glede na to, da se ne bi rad več ukvarjal z zadnjo preizkušnjo, saj prihaja nevarna in spoštovanja vredna Gorica, nas posledice preprosto silijo k temu, da nam misli še vedno uhajajo proti njej," je nadaljeval trener mariborskega prvoligaša.

Drugih težav ni. "V zadnjih dveh dneh smo skušali predvsem pozabiti na zadnja dogajanja in se osredotočiti na Gorico ter niz štirih zaporednih preizkušenj, ki si bodo sledile na vsake tri dni. In vse po vrsti bodo neugodne," je povedal Krunoslav Jurčić.

Po odsluženi kazni se v ekipo vrača Mertelj, ki bo ob odsotnosti Stojanovića skoraj gotovo zaigral v obrambi ob desni stranski črti, na nasprotni strani bo Vilerja nadomestil Janža. "Ne smemo zanemariti niti tega, da ima kar sedem igralcev po tri rumene kartone. Situacija ni obetavna, toda to nas dela še močnejše," poudarja strateg vijoličastih, ki ima o današnjih tekmecih zelo visoko mnenje.



"Goričani imajo nekaj igralcev, ki po kakovosti odstopajo. Napadalni del ekipe – Džuzdanović, Burgič, Eleke – je močnejši, temu primerno se moramo pripraviti. Izkoristiti moramo njihove pomanjkljivosti in nevtralizirati nevarnosti. Na zadnjih tekmah sicer niso bili najbolj neuspešni, toda kriza nikakor ni igralska, ampak zgolj rezultatska."

OBRNITI KRIVULJO
"Tudi derbi je potrdil, kako dober in konkreten je Maribor. Zelo dobro se zavedamo, da nas čaka zelo zahtevno delo. Že kar nekaj let smo v dvobojih z vijoličastimi neuspešni in nekaj si bo treba izmisliti, da bi to krivuljo obrnili. Verjamem, da nam bo uspelo," v pričakovanju potovanja v štajersko prestolnico razmišlja Miran Srebrnič.

"Obremenjujemo se predvsem sami s seboj, nato z nasprotniki in tudi sodniki," je nadaljeval goriški trener, ki zadnjega poraza s Koprom zaradi znanih razlogov očitno ne more kar tako pozabiti. "Te tekme ne bom pozabil nikoli. Sicer verjamem, da sodniške napake niso namerne, ampak ko se zgodijo in si neposredno oškodovan, jih je težko sprejeti. Verjamem, da smo plačali že dovolj davka in da bo sojenje odslej dobro. Tudi v Mariboru, kjer se kakopak želimo predstaviti v čim boljši podobi. Če smo pravi, smo lahko zelo dobri, naše tekme nikoli niso dolgočasne. Tudi današnja ne bo," je jasen Miran Srebrnič, ki ne bo imel na voljo Škarabota, Nagodeta in Gregoriča.

Značke: maribor, gorica, prva-liga

Članki iz rubrike