stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 25.11.2015 19:36:02

Šporar zastreljal enajstmetrovko

www.alesfevzer.com
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko s 3:1 (1:0).

Nogometaši Olimpije nadaljujejo uspešno serijo, saj so še na sedmi zaporedni tekmi ostali nepremagani. A proti Krki se do 13. zmage v sezoni niso sprehodili, kot bi glede na stanje na prvenstveni razpredelnici marsikdo pričakoval in kot mogoče kaže končni izid 3:1.

Uresničila se je njihova bojazen, da po psihološkem praznjenju po tekmi z Mariborom utegnejo imeti težave. Toda sreča jih vsaj na začetku ni zapustila, Novomeščani niso znali kaznovati njihovega ležernega vstopa v tekmo, čeprav so za to imeli kar nekaj priložnosti. Ko pa so Ljubljančani srečno povedli, se je razlika v kakovosti vendarle pokazala, do konca je bilo le vprašanje, s kakšnim rezultatom bodo varovanci Marijana Pušnika prišli do novih treh točk.

Krka je v preteklosti Ljubljančanom že povzročala težave, da tudi tokrat v Stožice ni dopotovala z belo zastavo, je bilo hitro vidno. V prvem delu bi si namreč glede na priložnosti lahko priigrala vodstvo s 3:0. V šesti minuti je Josip Fuček iz ugodnega položaja streljal mimo gola, štiri minute pozneje je Filip Dangubić po podaji iz stranskega avta in strelu z leve strani zadel vratnico, Marin Perić pa je bil, potem ko je sam prišel pred vratarja Aleksandra Šeligo, prav tako premalo natančen.

Kazen za zgrešene priložnosti je sledila v 20. minuti, ko je Martin Michel Mimoun z desne strani poslal žogo v sredino, kjer je pred svojim golom nespretno posredoval Luka Bogdan in premagal svojega vratarja.

Po srečnem zadetku Olimpije se je sreča obrnila na stran Dolenjcev, ki jih je do odmora kar trikrat rešil okvir vrat. Ezekiel Henty je že v naslednji akciji po golu zadel desno vratnico, Rok Kronaveter je iz prostega strela stresel prečko, v zadnjih trenutkih prvega dela pa Andraž Šporar ni izkoristil novega darila dolenjske obrambe, ki je zaradi igre z roko zakrivila najstrožjo kazen (Jamilu Collins). Veselje najboljšemu strelcu slovenske lige je spet preprečila vratnica.

Da bodo točke ostale doma, pa je bilo bolj ali manj jasno že v sedmi minuti nadaljevanja, ko je Kronaveter izkoristil lepo podajo Mimouna in zadel za 2:0. Po drugem golu Ljubljančanov se je ritem igre umiril, Šporar bi sicer lahko obogati svoj strelski izkupiček, toda tokrat ni bil pri strelu, kakor niso bili pri strelu niti gostujoči igralci, ki pa so vendarle dosegli častni zadetek. Pravzaprav pa niso bili natančni sami, ampak je po strelu Collinsa že drugi avtogol gol na tekmi dosegel domači branilec Dejan Kelhar.



Veselje Novomeščanov pa je bilo kratko, saj je vsa njihova upanja že minuto pozneje s svojim drugim golom razblinil Kronaveter, natančen je bil s strelom z roba kazenskega prostora.

Olimpija bo v 19. krogu v nedeljo gostila Gorico, Krka pa bo dan prej gostovala v Velenju.



Olimpija - Krka 3:1 (1:0)

Ljubljana - Stadion Stožice, gledalcev 500, sodniki: Ponis (Koper), Klančnik (Slovenj Gradec) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).
Strelci: 1:0 Bogdan (20./avtogol), 2:0 Kronaveter (52.), 2:1 Kelhar (78./avtogol), 3:1 Kronaveter (79.).
Olimpija: Šeliga, Klinar, Kelhar, Kronaveter, Matić, Šporar (od 81. Djermanović), Fink, Kapun, Mitrović, Henty (od 77. Baskera), Mimoun (od 66. Zajc).
Krka: Mitrović, Bogdan, Fuček (od 86. Gliha), Mojstrovič (od 81. Kostanjšek), Ejup, Marotti, Collins, Welbeck-Maseko, Perić, Kastrevec (od 75. Novinić), Dangubić.
Rumeni kartoni: Kapun; Welbeck, Perić.
Rdeči karton: /.
Galerija
Značke: olimpija, krka, prva-liga

Članki iz rubrike