oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

db
db
0 28.12.2015 11:50:01

Miha Zajc: Olimpija že 20 let ni bila blizu vrha, prisoten je bil strah

Nikola Miljković
Vezist Olimpije z zadovoljstvom gleda na opravljeno v jesenskem delu sezone.

Miha Zajc je ob koncu pretekle sezone utrpel poškodbo sramne kosti, ki ga je na začetku letošnjega prvenstva oddaljila od udarne enajsterice Olimpije. Počasi je lovil ritem in se v jesenskih mesecih popolnoma vključil v delo moštva.

"Na začetku je bilo zelo težko. Ko vstopaš v igro s klopi za rezervne igralce, nikoli ni prijetno, saj moraš tisti čas, ki ti je ostal na voljo, maksimalno izkoristiti. Potreboval sem kar nekaj časa, da si znova izborim mesto v začetni enajsterici. In to v moštvu, kjer je prisotna izrazita individualna kakovost posameznikov. Sčasoma sem ujel pravi ritem, vrnil se je tudi občutek za prostor in kombinatoriko, tako da sem bil na zadnjih petih, šestih tekmah ponovno tisti stari Miha Zajc," je primorski vezist povedal za klubsko spletno stran.

"OLIMPIJA ŽE 20 LET NI BILA BLIZU VRHA"
Prednost Olimpije je v zaključku prvega dela sezone skopnela na zgolj tri točke, toda Zajc v tem ne vidi razloga za nezadovoljstvo.



"Po mojem skromnem mnenju smo lahko z jesenskim delom zelo zadovoljni. Že 20 let namreč Olimpija ni bila blizu vrha, zamenjala se je tudi uprava kluba, vendar dejstvo je, da je storjen velik korak naprej. Če se ozrem na prehojeno pot v zadnjih šestih mesecih, smo v zelo kratkem času začeli delovati kot pravo moštvo. Čeprav je bil prisoten določen strah zaradi vsega novega, kar je prinesla zamenjava klubskega vodstva, so se stvari hitro postavile na želeno mesto. Večji del jeseni smo igrali najlepši in najučinkovitejši nogomet. Prav tako smo bili deležni izjemne podpore s tribun, tako na domačih kot tekmah v gosteh, za kar se našim najzvestejšim privržencem iskreno zahvaljujem. Ob koncu je sledil logičen padec v igri, saj je bilo nemogoče pričakovati, da bomo pet mesecev držali enako raven forme. Toda če potegnemo črto, smo lahko z opravljenim delom zelo zadovoljni," je prvih 22 kol letošnje sezone ocenil 21-letnik.

NAPREJ Z OPTIMIZMOM
Spomladi sledi še 14 tekem, na katerih si bo Olimpija skušala zagotoviti državni naslov. Prvi strelec in kapetan Andraž Šporar je že odšel v Basel, Zajc si želi, da bi bilo selitev iz Ljubljane čim manj.

"Najpomembneje je, da bo ogrodje ekipe ostalo nespremenjeno. To pa je vselej predpogoj, da lahko zgodbo pelješ naprej brez večjih pretresov. Seveda, potrebno bo počakati na prihod novega trenerja, ki bo vpeljal svoj način dela, in nekaterih okrepitev, toda če bomo nadaljevali z napadalno in učinkovito igro, se nam za uspeh v nadaljevanju sezone ni potrebno bati. Menim, da lahko z velikim optimizmom zremo v spomladanski del prvenstva," je zaključil Zajc.

Članki iz rubrike