stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 27.01.2016 21:45:48

Maribor in Videoton za, sodnik proti (foto)

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so na tretji prijateljski tekmi po začetku priprav še drugič remizirali. Tokrat z aktualnim madžarskim prvakom Videotonom, ki je po prvem delu prvenstva pri vzhodnih sosedih na tretjem mestu na lestvici.

Za zaprtimi vrati Ljudskega vrta sta se tekmeca razšla z izidom 2:2 (1:0), potem ko so bili vijoličasti ves drugi polčas na igrišču z zgolj desetimi možmi. Denis Šme v 42. minuti žoge ni najbolje vrnil svojemu vratarju, ob popravljanju napake pa je Alen Borošak ocenil, da je nepravilno oviral nasprotnega igralca, in mu pokazal rdeči karton.

Mariborski sodnik ob odmoru ni uslišal želje, da bi gostitelji dvoboj nadaljevali z enajstimi nogometaši. "Seveda takšne stvari vplivajo na podobo ekipe in nekatere načrte. Tudi trener Videotona je hotel, da bi nadaljevali z izenačenimi močmi, kar bi bržčas tudi nasprotniku bolj ustrezalo, toda sodnik tega ni dovolil. Morda je to položaj, ki bi si ga v kakšni drugi fazi priprav želel, da bi preizkusili podobo z desetimi, tokrat pa nam to gotovo ni ustrezalo. Prisotna je namreč velika utrujenost, igralci se v takšnih razmerah še bolj trošijo in možnost poškodb je zato večja," je po tekmi dejal Krunoslav Jurčić.



Njegovi varovanci so povedli v 27. minuti, ko se je med strelce vpisal Jean-Philippe Mendy, v uvodnih minutah nadaljevanja so Madžari poskrbeli za preobrat. Najprej je bil uspešen Feczesin (48) in nato še Kovacs (52) iz najstrožje kazni, za remi je po dobri uri igre zadel Marcos Tavares.

Vijoličasti so dvoboj začeli v postavi Handanović, Hodžić, Šme, Mertelj, Janža, Kabha, Sallalich, Vršič, Ibraimi, Mendy in Bajde, v drugem polčasu so igrali Obradović, Mertelj (od 67. Vokić), Rajčević, Šuler, Viler, Filipović, Rahmanović, Ahmedi (od 75. Celar), Bohar in Tavares. Poleg Palčiča so zaradi težav s poškodbami manjkali Dervišević, Janković, Ndiaye in Cotman.

Galerija

Članki iz rubrike