nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 01.03.2016 21:50:13

Zahović: "Morali smo ukrepati"

Potem ko so Mariborčani v uvodnem krogu spomladanskega dela sezone na svojem igrišču presenetljivo izgubili s Celjem, so se v Ljudskem vrtu poslovili od trenerja Krunoslava Jurčića.

Hrvaškega strokovnjaka bo zamenjal Darko Milanič, ki je med letoma 2008 in 2013 z vijoličastimi osvojil štiri naslove državnega prvaka, trikrat je bil uspešen v pokalnem tekmovanju, dve zmagi pa je zbral še v superpokalu. Na klubski spletni strani so zapisali, da se dozdajšnjemu trenerju zahvaljujejo za prispevek in opravljeno delo v zadnjih šestih mesecih.


Oglasil pa se je tudi glavni snovalec kadrovske politike pri aktualnem državnem prvaku Zlatko Zahović, ki je v pogovoru za Večer razložil, zakaj je prišlo do take odločitve. "Nič spektakularnega. Klub je pričakoval nadgradnjo dobrega dela, ki ga je trener opravljal prvih šest mesecev. Na žalost se ni izšlo. Življenje teče dalje," je bil kratek najboljši strelec slovenske izbrane vrste.

Zahović je nato še dodal, da se je alarm sprožil že na pripravah v Turčiji. Tam je v oči predvsem zbodla neučinkovitost, saj Mariborčani na treh zaporednih tekmah niso uspeli zadeti tekmečeve mreže. Ob porazih z danskim Esbjergom, kazahstansko Astano in ukrajinskim Dniprom je bila namreč njihova gol razlika 0:5. "Velik alarm se je prižgal že v Turčiji. Ekipa, ki je igrala proti Celju, zadnjih treh tekem v Beleku ni dobila. Po pogovoru z igralci vidim, da niso sprejeli trenerjevega načina dela. Zato tudi takšna podoba na igrišču. Morali smo ukrepati. Tu smo zato, da sprejemamo odločitve," je zaključil Zahović.

Članki iz rubrike