nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 21.05.2016 19:46:31

Krško slavi: S točko obstanek zagotovljen

alesfevzer.com
Nogometaši Krškega in Domžal so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli brez zadetkov.

Nogometaši Krškega so uspešno končali prvo sezono v zgodovini kluba med najboljšimi slovenskimi klubi. V zadnjem krogu so osvojili točko, ki jim zagotavlja udeležbo v Prvi ligi Telekom Slovenije tudi v prihodnji sezoni. Krčani so ob gol razliki 32:40 zabeležili devet zmag, 14 neodločenih izidov in 13 porazov, kar jim je naneslo 41 točk in končno šesto mesto.

Podobno zadovoljni so s sezono tudi v Domžalah. Končali so jo na tretjem mestu, s čimer so si tretjič v zadnjih štirih sezonah zagotovili uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo. Domžalčani so vknjižili štirinajst zmag, trinajst neodločenih izidov in devet porazov. Njihova gol razlika je + 15.


Zadnja tekma na stadionu Matije Gubca je bilo veliko bolj pomembna za gostitelje, ki so na zadnjih tekmah točke zbirali bolj po 'kapljicah' - v štirih krogih so trikrat remizirali. Tudi tokrat so se postavili hrabro na travnato površino; s čvrsto obrambo so branili točko, ki so jo potrebovali, hkrati pa v napadu poskušali doseči zadetek.

Ker se tudi Domžalčani niso bistveno naprezali, prav veliko priložnosti na tekmi ni bilo. V prvem polčasu so bili domači nekoliko več pri žogi, vendar je vse njihove poskuse vratar Adnan Golubovič uspešno krotil. Podobna je bila slika tudi v nadaljevanju. Vratar gostov je bil prvo ime tekme, saj je najzaslužnejši, da je izid ostal 0:0.

V 61. minuti je ubranil močan strel Dina Hotića z 20 metrov, deset minut pozneje se je izkazal ob poskusu Luke Volariča, na pravem mestu pa je bil tudi v 79. minuti, ko je neovirano z desetih metrov streljal Luka Žinko. V zaključku tekme so do svoje najlepše priložnosti prišli tudi Domžale, vendar je strel Filipa Jankovića obranil vratar Marko Zalokar.

Krško - Domžale 0:0 

Krško: Stadion Matije Gubca, gledalcev 1100, sodniki: Jug (Tolmin), Švarc (Ivančna Gorica) in Kasapović (Ljubljana). 
Strelci: /. 
Krško: Zalokar, Volarič (od 90. Jakolić), Poljanec (od 87. Čeh), Sikošek, Urbanč, Vuklišević, Gregov, Pušaver, Žinko, Đurković (od 78. Pavič), Hotić. 
Domžale: Golubovič, Alvaro Rodriguez, Vetrih, Juninho (od 71. Janković), Ivkič (od 83. Alvir), Grvala, Dobrovoljc, Balkovec, Majer (od 52. Šišić), Husmani, Mance. 
Rumeni kartoni: Gregov; Grvala, Balkovec. 
Rdeči karton: /. 

Članki iz rubrike