evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ro
ro
0 09.06.2016 20:51:25

Iz Atalante domov, iz Nigerije v Domžale

Grega Wernig
Domžalčani so v sredo začeli priprave z nekaj novimi obrazi.

Ob Kamniški Bistrici so prižgali motorje in začeli priprave na novo sezono. Z nekaj novimi močmi. V domžalskem dresu bosta znova zaigrala Luka Žinko in Benjamin Morel, dvakratni prvaki so v svoje vrste privabili tudi Luko Volariča in Matijo Široka, ki se je pred drugim delom pretekle sezone preselil na poljsko prvoligaško prizorišče, kjer je branil barve Jagiellonie, vendar se v novem okolju ni najbolje znašel. Priložnosti je dobival na "kapljice", zato se je odločil za vrnitev v domovino.

Domžalčani ne skrivajo, da so si ga želeli že v zimskem prestopnem roku. "Tudi to je vplivalo na mojo odločitev. Na Poljskem sem v trenutkih, ko mi ni šlo najbolje, razmišljal o tem, kaj bi bilo, če bi se takrat odločil za Domžale. Ampak nisem človek, ki se ozira nazaj in obžaluje stvari, ki so izpadle negativno, temveč gledam le v prihodnost. Vesel sem, da je bila želja kluba tako močna in zdaj smo skupaj," je povedal Matija Širok.

domzale gw
Grega Wernig
Bržkone bo zelo kmalu sledil še en podpis pogodbe. Tako kot smo napovedali že pred časom, se je treningom vnovič pridružil obetavni Nigerijec Joel Osikel (17. junija bo postal polnoleten), ki je nazadnje v domovini igral za Young Eleven FC. Gre za mladeniča, ki se je predstavil na prijateljski preizkušnji s Triestino in očitno zadovoljil okuse strokovnega vodstva. Da gre za kakovostnega igralca, navsezadnje razkriva podatek, da je bil lani del reprezentance Nigerije, ki je na svetovnem prvenstvu v Čilu pokorila vse tekmece, naslov prvaka pa osvojila po tem, ko je v velikem finalu z 2:0 premagala Mali. Osikel na tej tekmi ni igral, je pa na turnirju zabeležil dva nastopa in je torej prispeval delež k velikemu uspehu. 


Mesto v udarni enajsterici si bo poskušal zagotoviti tudi Luka Šušnjara, ki je zadnji dve leti igral za primavero oziroma mlado moštvo Atalante iz Bergama, kjer je imel status posojenega igralca Domžal, po koncu sezone pa se italijanski prvoligaš ni odločil za odkup pogodbe.

Značke: domžale, luka-žinko

Članki iz rubrike