zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
2 19.12.2016 11:57:13

Statistika ne laže: Kako si je mariborski veteran pokoril prvo ligo

Drago Wernig - TAKA
Konec jesenskega dela slovenskega prvenstva s seboj nosi tudi zatišje pred januarskim viharjem prestopnega roka. Zdaj je čas, da si ogledamo nekatere statistične podatke in izpostavimo najboljše posameznike prve lige.

In če vzamemo za primer vratarje, potem moramo izpostaviti Jasmina Handanovića, čuvaja mreže Maribora, ki je blestel v jesenskem delu sezone in bil za mnoge najboljši vratar slovenske prve lige.

Da izkušenemu vratarju, ki bo januarja dopolnil že 39 let, ni bilo enakega v prvoligaški konkurenci, pa razkrivajo tudi številke. Za primerjavo smo vzeli število tekem, na katerih so slovenski prvoligaški vratarji uspeli svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno (v angleško govorečih državah bi temu rekli "clean sheet").



In Jasmin Handanović je v tej kategoriji najboljši. Prvi čuvaj mreže vijoličastih namreč gola ni dobil na 11 od 21 tekem, kar v odstotkih pomeni, da se njegova mreža ni zatresla na 52,4 odstotkov tekem.

Na drugem mestu je vratar Olimpije Rok Vodišek, ki je nepremagan ostal na 7 od 14 tekem (50 odstotna uspešnost), sledijo s šestimi "clean sheeti" koprski Vasja Simčič (na 14 tekmah, 42,9 odstotna uspešnost), vratar Aluminija Luka Janžeković (na 20 tekmah, 30 odstotna uspešnost) in Krškega Marko Zalokar (na 21 tekmah, 28,6 odstotna uspešnost), petkrat (na 11 tekmah, 45,5 odstotna uspešnost) je svoj gol zaklenil vratar Domžal Dejan Milić.

Značke: handanovic, vodišek, plts

Članki iz rubrike