gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
2 13.02.2017 11:33:23

Marko Nikolić o Olimpiji in Mariboru: Zmajem privoščim vse najboljše, toda vijoličasti so …

Nikola Miljković
Trener Partizana je spregovoril tudi o dogajanju v slovenskem nogometu, ki ga še vedno zelo zanima.

Marko Nikolić bo spomladi napel vse moči, da bo s Partizanom ujel Crveno zvezdo in postal državni prvak Srbije, toda hkrati bo pozorno spremljal tudi dogajanje v Sloveniji. Nekdanji trener Olimpije je nedolgo tega spregovoril za Ekipo SN in se dotaknil tudi vročega zaključka sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije.

"Slišim, da nekateri omenjajo tudi Domžale, ampak mislim, da gre vseeno pričakovati predvsem srdit boj na relaciji Ljubljana-Maribor. Vem, da me boste povprašali, kdo bo po mojem prvak. Toda nikoli se nisem ukvarjal z napovedovanjem česa takšnega, pa tudi tokrat ne bom naredil izjeme. Ne vem, kdo bo boljši. Oba kluba gojita kar največje ambicije in v vsakem primeru bo zanimivo. To pa je tudi edino, kar v tem trenutku drži kot pribito. Pa že v prvem krogu bo večni derbi ..." je razpredal strokovnjak iz Srbije in na vprašanje, ali bi naslov slovenskega prvaka najbolj privoščil Olimpiji, odvrnil: "Nič mu ne zamerim, če to mislite. Občasno se slišiva, zdaj se sicer nisva videla. Sva se pa sestala pred dvema, tremi meseci v Beogradu. Popila sva kavo in se prijateljsko pogovarjala uro ali dve. O nogometu pač."



PRI MARIBORU PODOBNO KOT PRI PARTIZANU
Toda Nikolić ima tudi o Mariboru visoko mnenje, v prvi vrsti, ker je prepričan, da so se vijoličasti lotili prave kadrovske politike. "Pri Partizanu smo v podobnem položaju. Pripeljali smo dva novinca, nihče ni odšel. Mislim, da je kontinuiteta v športu zelo dobra, saj da posebno vrsto kvalitete. To, da trener daljše obdobje dela z bolj kot ne isto ekipo, ni nikakršen minus. Je zgolj dodatna kvaliteta," je prepričan Nikolić, ki ima zanimivo mnenje tudi o številnih spremembah v Stožicah: "Vsem, ki so odšli, privoščim dobre prestope, saj so super igralci in odlični fantje. Ampak mislim, da bo Olimpija s tem veliko izgubila, saj so bili vsi nosilci igre. Nočem pa preveč komentirati. Osredotočen sem na svoj posel, to pa zagotovo ni, da bi vodil politiko Olimpije. Svojemu nekdanjemu klubu želim vse najboljše, še toliko bolj, ker imam z vsemi iz kluba dobre odnose. Zelo sem ponosen tudi, ker vidim, da sem tam pustil svojo sled."

Članki iz rubrike