zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 06.07.2017 22:46:27

Gorica po domačem remiju z Armenci v drugem krogu

Martin Metelko
Nogometaši Gorice so na drugi tekmi 1. predkroga evropske lige doma remizirali z armensko ekipo Širak Gjumri z 2:2 (1:1) in se s skupnim izidom 4:2 uvrstili v nadaljevanje, kjer jih čaka tokrat prosti grški Panionios. Na prvi tekmi so namreč Novogoričani v gosteh zmagali z 2:0.

* Športni park, gledalcev 1000, sodniki: Kjaesgaard-Andersen, Kosonderby, Hummelgaard (vsi Danska).
* Strelci: 1:0 Prljevič (13., avtogol), 1:1 Kaba (34.), 1:2 Bičahčjan (56.), 2:2 Osuji (91.)
* Gorica: Sorčan, Gregorič, T. Kavčič, Jogan, Celcer, Kolenc (od 74. Humar), Grudina, Kapić (od 87. Marinič), Osuji, Žigon, Filipović (od 74. Nagode).
* Širak: Ajvazov, Davojan, Kpodo, Prljevič (od 35. Mikaelijan), Darbinjan, Kaba, Udo, Kaina (od 74. Gagik), Bičahčjan, Stanojević (od 59. Ilič), Nwabueze.
* Rumeni kartoni: Celcer, Kapić; Nwabueze, Davojan, Darbinjan.
* Rdeča kartona: Darbinjan 88., Davojan, 93.

gorica 2
Martin Metelko


Izbranci Mirana Srebrniča so svojo prvo nalogo v evropski ligi uspešno opravili že na prvi tekmi, ko so na počasnem igrišču in v deževnem vremenu prišli do lepe prednosti. Junak Gorice je bil tedaj Rifet Kapić z obema goloma.

Na povratni tekmi so na tekmi so Armenci pokazali, da bodo drago prodali svojo kožo, čeprav so po avtogolu kmalu zaostajali z 0:3 v skupnem izidu. Miha Gregorič je v 13. minuti z desne strani ostro podal v kazenski prostor, Srb Marko Prljevič pa žogo preusmeril v lastno mrežo. Armenci so 21 minut pozneje izenačili, ko je Mohamed Kaba iz Slonokoščene obale sprožil strel z roba kazenskega prostora, žoga je spremenila smer, ko se je odbila od igralca domače ekipe in presenetila Grego Sorčana.

Že deset minut po začetku drugega dela igre je Vahan Bičahčjan z močnim strelom z roba kazenskega prostora poskrbel, da so domači gledalci še bolj zatrepetali, saj je goste potem le še zadetek ločil od napredovanja. Ob tem so v nadaljevanju Armenci zadeli tudi okvir vrat.

Prav ob koncu je bilo zelo napeto, v 88. minuti pa je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Robert Darbinjan. Sledil je mat v treh potezah, ki ga je v sodnikovem podaljšku s hitrim protinapadov zaključil Nigerijec v dresu domače zasedbe Bede Amarachi Osuji, ki je za piko na i preigral vratarja gostov za izenačenje. Tik pred koncem je bil izključen še Agvan Davojan za drugi rumeni karton.

Članki iz rubrike