nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 08.07.2017 09:12:01

Milan Mandarić po izpadu iz Evrope: Igor Bišćan lahko spi mirno, v Olimpijo mu bomo pripeljali ...

www.alesfevzer.com
Oglasil se je prvi mož Olimpije Milan Mandarić.

Odkar vodi Olimpijo je zamenjal že nič koliko trenerjev, zato se je marsikdo zbal za usodo Igorja Bišćana, potem ko so zmaji ekspresno hitro izpadli iz Evrope. Toda Milan Mandarić je pomiril hrvaškega strokovnjaka; izrekel mu je podporo in mu hkrati sporočil, da bo že v kratkem dobil, kar si želi – okrepitve.

Da Milan Mandarić po še drugem zaporednem porazu z VPS Vaaso ni ostal ravnodušen, je povsem razumljivo. Ko je z VIP-tribune največjega stadiona v državi opazoval, kako se muči njegova draga nogometna vojska, mu zagotovo ni bilo vseeno. Če je bil po povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa celo besen, to res ne bi smelo biti presenetljivo. Toda kljub temu je nekoliko stopil na zavoro, tokrat si ni dovolil, da bi čustva vplivala na njegove odločitve, tako kot so že nekajkrat poprej. "Zaradi izpada iz Evrope je razočaranje veliko. Tega res nismo pričakovali, naše ambicije so bile neprimerno večje. Toda kljub temu ne smemo objokovati usodo, moramo se obrniti proti izzivom na domačih tleh. Nobena skrivnost ni, da je naš glavni cilj vrnitev na vrh slovenskega nogometa," je dan po kalvariji v Stožicah v pogovoru za Sportske novosti hrabro napovedal Milan Mandarić, na vprašanje, ali je Bišćanu zaradi izpada iz Evrope že podelil vsaj rumeni karton, pa odgovoril: "Ah, ne, to ni nekaj, o čemer bi razmišljali. Igor je po tekmi sam dejal, da je videl kar nekaj dobrih stvari v igri svojih nogometašev, in jaz se z njim strinjam. V nogometnem smislu nismo bili tako slabi, prav tako Igor dobro opravlja svoj posel. Je vreden zaupanja, je vztrajen pri svojem delu. Prepričan sem, da so pred njim tako boljše predstave kot tudi predvsem rezultati. Toda pod enim pogojem ..."


PRAVA ODLOČITEV
Takoj zatem je Mandarić razkril, da se bo Olimpija v naslednjih dneh izdatno okrepila. "Kristalno jasno mi je, da moramo pripeljati štiri nove nogometaše," je z zanimivo oceno postregel izkušeni poslovnež, ki je z delom obogatel v Združenih državah Amerike, in nadaljeval: "Najpomembnejši je centralni napadalec, tako imenovana 'špica'. Potrebujemo pravega nogometaša za doseganje golov, ob njem še enega napadalca. Verjamem, da bomo to dilemo v kratkem rešili. Potem potrebujemo še dvojico, s katero bomo začeli pisati novo poglavje. Da, moramo se okrepiti, to je zdaj osnovni cilj. Toda Igor naj kar nadaljuje z delom, prepričan sem, da se bo to izkazala kot prava odločitev." Če bi imeli toliko podpore tudi nekateri drugi, ki so morali davek plačati že za precej manjše grehe …

Kakorkoli, Bišćan lahko za zdaj še naprej spi mirno, Mandarić pa je v pogovoru za Sportske novosti vnovič potrdil, da vsaj v tem trenutku ne razmišlja o slovesu od Olimpije. "Govorice, da dvigujem sidro, niso resnične. Olimpijo vidim kot paradnega konja slovenskega nogometa, torej to, kar je nekoč že bila. Tukaj bom ostal, vse dokler ne uresničim tega projekta. Do samega konca," je zaključil prvi mož zeleno-belih.

Članki iz rubrike