franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

am
am
0 15.11.2014 15:57:07

Na poti v Ljubljano priznal "rasno" goljufijo

Kot se je izkazalo, je napadalcu kolumbijske reprezentance Adrianu Ramosu grozila zaporna kazen, a se ji je danes izognil, potem ko je priznal eno najbolj absurdnih prevar vseh časov.

Jutri zvečer prihaja v Ljubljano, kjer ga v torek čaka obračun s slovensko izbrano vrsto, potem ko je njegova Kolumbija sinoči v Londonu premagala izbrano vrsto ZDA. No, vmes pa je imel nogometaš dortmundske Borussie še zelo zanimiv opravek, za katerega so mediji tako kot za celotno zgodbo izvedeli šele danes.

Izjasniti se je moral v zvezi z obtožnico, ki ga je v Berlinu bremenila vse od pomladi in po kateri bi lahko celo končal za rešetkami. Namesto tega bo moral plačati 30.000 evrov kazni, saj je prestopek priznal in se zanj pokesal. Pri tem pa je najbolj zanimivo, za kakšen prestopek je pravzaprav šlo.

Po nemških zakonih lahko tujec z vozniškim dovoljenjem iz katere od južnoameriških držav nemoteno vozi šest mesecev, nato pa mora opraviti dopolnilni izpit in pridobiti nemško dovoljenje. Že na tej točki se je Ramosu malce zataknilo, saj se je kot nogometaš berlinske Herthe s kolumbijskim dovoljenjem vozil več let.


Ko se je dogovoril za prestop k Borussii in je s tem postal precej bolj izpostavljen, pa je vrag odnesel šalo. V strogi tajnosti se je prijavil na izpit, a se je že pri teoretičnem delu znašel v velikih težavah. Ker za njegove obveznosti v klubu niso vedeli, so ga presnetili z novinarkso konferenco, na kateri ni smel manjkati.

In ker je bila ta konferenca ravno v času izpita, na katerem prav tako ni smel manjkati, je na slednjega poslal svojega prijatelja. Nekateri zlobni jeziki pravijo, da je bil prijatelj bolje podkovan na področju predpisov in ga je Ramos poslal tudi zato. A to sploh ni pomembno; pomebno je, da so odgovorni prevaro odkrili v nekaj sekundah.

Stara ameriška šala pravi, da so najbolje izšolanega agenta slovite CIE v času hladne vojne aretirali že ob prihodu v Moskvo, ker je bil temnopolt. Povsem brez šale pa je temnopolti Ramos kot svojega dvojnika na izpit poslal belopoltega prijatelja. Da, prav ste prebrali, črnec je pričakoval, da se bo zanj izdajal belec.

Enakopravnost ras in enakost pred zakonom sta Kolumbijcu očitno pomembni, kar je hvale vredno. A če se je že odločil za prevaro, ki jo kajpak obsojamo na načelni ravni, bi se moral obnašati nekoliko bolj "rasistično".  Kakorkoli že, po priznanju neumnosti stoletja v Slovenijo prihaja z lažjo vestjo in lažjo denarnico.

Članki iz rubrike