Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
0 28.03.2015 14:30:37

Jan Mlakar junak - da. Presenečenje? Nikakor!

Grega Wernig
Kdo bi si mislil … Slovenec najboljši strelec celotnih kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstvo! Ampak zgodilo se je prav to. Jan Mlakar je zabil več golov kot vsi ostali. Zaustavil se je pri osmih golih, dosegel je enega več kot prvi zasledovalec Patrick Cutrone, obetavni napadalec italijanskega velikana Milana.

Za marsikoga je bilo to presenečenje, za tiste, ki bolj podrobno spremljajo nogomet mladih, niti ne. Mlakar pač res ni neznanka; v preteklosti je v dresu Domžal zabil nemalo golov, blestel je tudi na turnirju na tujem, ne nazadnje pa je januarja sklenil sanjski prestop v Italijo (Fiorentina).

Domžalski prvoligaš ga ob tem ni prodal za drobiž; niti najmanj, s šele 16-letnim napadalcem je celo zelo dobro zaslužil. Po naših informacijah bi na koncu Domžale lahko z njim zaslužile celo okrogel milijon evrov, ob prestopu so tudi pri klubu, ki domuje ob Kamniški Bistrici, priznali: "Že sam fiksni del odškodnine se uvršča med pet največjih prestopov v zgodovini NK Domžale, če pa bo Jan nadaljeval odlične igre tudi v Firencah, lahko ta prestop postane tudi rekorden v zgodovini našega kluba."



Ko potegnemo črto pod celotne kvalifikacije za Euro do 17 let, pridemo do zanimive ugotovitve: Slovenija je na šestih tekmah zabila deset golov, od tega jih je Mlakar prispeval osem. Še več, na vsakem obračunu, na katerem se je slovenska izbrana vrsta veselila gola, se je med strelce vpisal tudi Mlakar.

"Res ga velja pohvaliti," ne skriva selektor Igor Benedejčič, a v isti sapi dodaja: "Toda nočem izpostavljati le njega, mi smo takšni, da favoriziramo ekipno delo. Že res, da je Jan zabil večino golov, vendar pa mu brez pomoči soigralcev ne bi uspelo. No, toda hkrati ne bom skrival, da je vsekakor naš veliki adut. Veseli pa me tudi, da se vedno rad odzove reprezentančnemu klicu. Tokrat je imel nemalo težav s poškodbo, pri Fiorentini dva meseca ni igral, pa je vseeno prišel in vnovič prispeval svoj delež," je vzhajajočega zvezdnika pohvalil selektor reprezentance do 17 let Benedejčič.

Članki iz rubrike