sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 15.10.2015 16:00:22

S kom najraje na Euru 2016? Z Argentino ali Brazilijo!

Reuters
Severnoirski reprezentant Kyle Lafferty ima prav posebni želji glede žreba skupin evropskega prvenstva 2017 v Franciji.

Severni Irci so si dali duška po zgodovinskem preboju na Euro 2016. Otočani bodo na velikem tekmovanju igrali prvič po letu 1982, ko so tekmovali na svetovnem prvenstvu, prihodnje leto pa bodo v Franciji sploh prvič okusili slast nastopanja na turnirju Stare celine. Po uspešno zaključenih kvalifikacijah je rajanje severnoirskih nogometašev in navijačev trajalo več noči zapored, nogometaši pa dobre volje in vzhičenosti niso skrivali niti med kramljanjem z novinarji.


Pri tem je prednjačil Kyle Lafferty, napadalec angleškega Norwich Cityja, ki je v kvalifikacijah prispeval levji delež k uspehu, saj je zabil kar sedem golov. Ko so nekdanjega člana Palerma povprašali o tem, koga si na evropskem prvenstvu najbolj želi za nasprotnika, si je Lafferty dal duška.

LIONEL MESSI IN NEYMAR

"Mislim, da smo vsi v prvi vrsti srečni, ker bomo sploh sodelovali na turnirju. Toda če me že vprašate, potem bom dejal, da bilo naravnost enkratno, če bi za nasprotnika dobili Argentino," je z nasmeškom na obrazu dejal 28-letnik in nadaljeval v hudomušnem tonu: "V preteklosti smo igrali proti Portugalski in Cristianu Ronaldu, zato bi bilo enkratno, če bi lahko zdaj še proti Argentini in Lionelu Messiju. Ali pa z Brazilijo … Dobro bi se bilo boriti z Neymarjem. Rad bi se preizkusil proti njemu, čeprav nisem prepričan, koliko golov je zabil v teh kvalifikacijah. Bi bilo pa zanimivo. No, seveda ni pomembno, koga bomo dobili, poskušali bomo premagati vsakega. Zame osebno pa sta na prvem mestu Argentina in Brazilija. Še nikdar nismo igrali z njima, zato si želim, da se bo to zgodilo zdaj v Franciji."

Članki iz rubrike