Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

gv
gv
0 26.06.2016 13:50:11

Znani islandski komentator ostal brez službe (video)

Za Islandca Gudmundurja Benediktssona je v zadnjih dneh verjetno slišal sleherni nogometni navdušenec.

Gudmundur Benediktsson, ki je postal svetovna spletna senzacija s svojim evforičnim proslavljanjem zadetkov nogometne reprezentance z otoka gejzirjev na EP v Franciji, je kljub slavi ostal brez službe. Benediktsson ostaja televizijski komentator, zato pa je izgubil službo v klubu KR Reykjavik, kjer je opravljal delo na položaju pomočnika trenerja.

Gudmundur Benediktsson komentator

Enainštiridesetletni nekdanji nogometaš in reprezentančni napadalec, klubsko kariero je zgradil v najtrofejnejšem islandskem klubu iz Reykjavika, nogometno se je upokojil leta 2009, je komentator nogometnih tekem v neposrednih prenosih za islandsko televizijo z letošnjega evropskega prvenstva v Franciji.

Njegova evforija ob zadetkih islandskih nogometašev in zmagi z 2:1 proti Avstriji je postala internetna senzacija. Islandija je ob tem na turnirju v Franciji remizirala z 1:1 s Portugalsko in Madžarsko ter se iz skupinskega dela presenetljivo prebila v izločilne boje, v osmini finala pa jo čaka tekma z Anglijo v Nici.

Kot je na svojih spletnih straneh poročal britanski Guardian, je Benediktsson, njegov 19-letni sin Albert Gudmundsson trenutno igra nogomet pri nizozemskem PSV iz Eindhovna, prav v času največje slave in reprezentančnih uspehov ostal brez službe pri svojem klubu iz največjega mesta na Islandiji.

Pri zadetku Arnorja Ingvija Traustasona v sodnikovem podaljšku v 94. minuti iz nepričakovanega protinapada je kazalo, da je navdušeni komentator povsem izgubil nadzor nad sabo ter s kričanjem in skakanjem za komentatorsko mizo na stadionu Stade de France v Saint-Denisu ponazoril tudi presenetljiv uspeh izbrane vrste Islandija s 321.857 prebivalci, ki se je na svojem prvem EP prišla med 16 najboljših ekip.

Benediktsson se je po tekmi vrnil domov, kjer pa je izgubil mesto pomočnika trenerja s 26 naslovi državnega prvaka najuspešnejše islandske ekipe. Klub je izgubil pet od svojih šestih zadnjih tekem. V islandski elitni prvi ligi urvalsdeild pa so pristali na devetem mesto od 12 nastopajočih moštev. Za komentatorja je bil usoden četrtkov poraz z 2:1 od desetouvrščenega moštva Idrottabandalag Akraness. Skupaj s pomočnikom se je poslovil tudi trener Bjarni Gudjonsson Eggert, potem ko so skupaj s predsednikom kluba Kristinnom Kjaernestedom prišli do sklepa, da so bile zadnje predstave nesprejemljive.

Benediktsson bo, kot kaže, ohranil komentatorsko mesto in bo komentiral zgodovinsko tekmo z Anglijo, ko bo domača in svetovna javnost nestrpno čakala na njegovo novo reakcijo ob izbruhu navdušenja ob morebitnem novem islandskem zadetku.

Značke: komentator, islandija

Članki iz rubrike