pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 12.12.2016 21:24:25

Zlata žoga Ronaldu

Francoska revija France Football razglasila najboljšega v letošnjem letu.

Cristiano Ronaldo je dobitnik zlate žoge, nagrade, ki jo je za dosežke v nogometu kot najboljšemu v letu 2016 podelila francoska revija France Football. Za Ronalda je to četrto takšno priznanje v karieri, doslej je bil najboljši v izboru že v letih 2008, 2013 in 2014.

Ronaldo je v letu 2016 slavil tako na klubskem področju, kjer je z madridskim Realom postal zmagovalec lige prvakov, kot na reprezentančni ravni, saj je s Portugalsko zmagal tudi na letošnjem Euru v Franciji.

V še enem dvoboju na daljavo z Lionelom Messijem, s katerim se na športnih področjih in na področju pridobivanja navijačev vztrajno borita že več let, se je zdaj Portugalec nekoliko približal Argentincu. Ta je bil sicer letos v ožjem izboru, nazadnje pa ostal praznih rok, tako da ostaja pri prejšnjih petih priznanjih.


Za zmagovalca Ronalda pa je bila današnja razglasitev pika na i odlične sezone. Ob kroni z Madridčani je prvič slavil še s Portugalsko, pa čeprav je odločilno tekmo nekoliko pokvarila njegova poškodba; vseeno pa je leto 2016 v že tako bogati karieri Portugalca eno najboljših doslej. Pri odločitvi za nagrado je verjetno pretehtalo tudi zbiranje lovorik, saj je bil njegov veliki tekmec Messi na tem področju manj uspešen, kar še posebej velja za reprezentančno plat sezone.


Portugalec je takšne razplet bržčas tudi pričakoval; kamere so ga sredi tedna ujele med treningom, ko se je njegova pričeska v pričakovanju nagrade že svetila zlato, že danes pa so nekateri mediji več ur pred uradno potrditvijo objavili novico, da je dobitnik zlate žoge prav on.


"V veliko čast je, da sem še enkrat prejel to nagrado. Čeprav je četrta, so čustva enaka kot ob prvi. Kot da so se mi izpolnile sanje," je Ronaldo, ki se s klubom že pripravlja za nastop na svetovnem klubskem prvenstvu na Japonskem, dejal v uradni izjavi za televizijo L'Equipe TV. "Nisem si mislil, da bom štirikrat zmagal. Vesel sem in zadovoljen, moram se zahvaliti soigralcem ter vsem, ki so mi pomagali," je še pristavil.

Nagrada, ki jo podeljujejo od leta 1956, je letos spet samostojna. Šest sezon sta France Football in krovna zveza Fifa pri nagrajevanju najboljših na svetu sodelovala, zdaj pa bo imel Ronaldo priložnost, da na še eni slavnostni prireditvi dobi še eno nagrado - 9. januarja bo svoje najboljše razkrila še Fifa, tudi tam pa je mogoče pričakovati tesen boj Ronalda in Messija za prestižno lovoriko.

Članki iz rubrike