stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 01.03.2017 17:54:04

Proti Sloveniji je zadnjič oblekel reprezentančni dres

Grega Wernig
"Sveti vratar" ne bo več branil poljske mreže.

Poljski vratar Artur Boruc je končal reprezentančno kariero. Novico o svojem slovesu od izbrane vrste je sporočil kar na spletni strani zdajšnjih delodajalcev, angleškega prvoligaša Bournemoutha. Boruc je zadnjo, 64. tekmo za reprezentanco odigral novembra lani, prijateljski obračun med Poljsko in Slovenijo se je končal z 1:1.

Sedemintridesetletni Boruc, ki je debitiral leta 2004, je s Poljsko igral na svetovnem prvenstvu 2006 in evropskem 2008. Dejal je, da je bila odločitev za slovo težka. "Po tehtnem razmisleku pa sem začutil, da je zdaj pravi čas, da se bolj osredotočim na družino in na klub AFC Bournemouth," je pojasnil Boruc, ki je na Otoku nase opozoril v dresu Celtica. Izkušeni vratar, ki je ob Bournemouthu in Celticu med drugim igral še za Legio iz Varšave, Fiorentino in Southampton, se je ob tem zahvalil selektorju Poljske Adamu Nawalki in vsem drugim za podporo.

"To je bilo lepo potovanje, vedno bom ponosen na to, da sem zastopal svojo državo na toliko tekmah. Užival sem vsako minuto in sem ponosen in počaščen, da kariero končujem kot vratar z največ nastopi v zgodovini poljske reprezentance," je dejal Boruc, ki si je s tem, ko se je pri Celticu pred vsako tekmo pokrižal, pridobil tudi vzdevek "Sveti vratar".

Članki iz rubrike