evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

liz
liz
0 09.11.2014 18:56:06

Berić le ublažil poraz (video)

vszi
Petnajsti krog avstrijskega prvenstva je minil v senci 311. dunajskega derbija med Rapidom in Austrio.

V tem prvenstvu gre bolje zeleno-belim, ki so imeli tudi v tem obračunu vlogo favorita. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu izgubili, z morebitno zmago v mestnem derbiju pa se slabe stvari kaj hitro pozabijo - Rapid je klonil v Altachu (0:2), Austrio pa je na njenem igrišču dobesedno povozil Sturm (0:3).

Kulisa na stadionu Ernst Happel je bila izjemna, na tribunah se je namreč zbralo skoraj 29 tisoč gledalcev, ki so nato videli pet zadetkov.

Bolj vesel pa je bil vijolični del mesta. Austria je namreč slavila s 3:2, že do 78. minute so si gostje priigrali prednost treh zadetkov.

Nato pa sta poraz zeleno-belih ublažila Alar in Robert Berić. Slovenski napadalec, ki se bo za prijateljsko tekmo s Kolumbijo pridružil četi selektorja Srečka Katanca, je v drugi minuti sodniškega podaljška postavil končni rezultat.

To je bil že njegov deveti zadetek v sezoni. Na ligaški lestvici strelcev zaostaja le za napadalcem Salzburga Jonatanom Sorianom.

V devetem krogu grškega prvenstva je PAS Giannina na svojem igrišču s 4:0 premagala Niki Volos, Andraž Struna je za zmagovalno ekipo igral v prvem polčasu. Njegovo moštvo še naprej drži mesto v sredini lestvice.

Najboljši madžarski klubi so odigrali srečanja 14. kroga. Po slabem začetku sezone se aktualni prvak Debrecen počasi vendarle približuje zgornjemu delu lestvice.


Tokrat je padel Dunaujvaros (2:0), kar pomeni, da so rdeče-beli v zadnjih petih nastopih zbrali 13 točk. Kljub dobremu nizu je njihov zaostanek za vodilnim Videotonom ogromen - 15 točk. Na zadnji tekmi sta igrala tudi oba Slovenca v Debrecenovem dresu, Dalibor Volaš je bil na igrišču vseh 90 minut, Rene Mihelič pa je vstopil v 56. minuti.

Precej razlogov za zadovoljstvo imajo nogometaši Partizana. Črno-beli so gostovali v Subotici in tamkajšnji Spartak premagali s 3:0.

Zaradi spodrsljaja Crvene zvezde (in Vojvodine) njihova prednost na vrhu lestvice zdaj znaša štiri točke. Branko Ilić je za goste odigral celo srečanje, v 26. minuti pa prejel rumeni karton.

V devetem krogu turškega prvenstva je Konyaspor gostoval pri Trabzonsporju in izgubil s 3:2. Vid Belec je zasedel svoje standardno mesto med vratnicama gostujočega moštva.
Rajko Rotman pa ni uspel preprečiti poraza Istanbula, ki je moral doma priznati premoč Bešiktašu; gostje so slavili z 2:1, čeprav so tekmo končali z dvema igralcema manj. Rotman je odigral vso tekmo in prejel rumeni karton.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je že pred srečanjem zaradi serije slabih rezultatov nogo pri Trabzonsporju dobil trener Vahid Halilhodžić. Bosanskemu strokovnjaku pa bo klub izplačal celotno letošnjo plačo, ki znaša 1,65 milijona evrov.

REČANI RAZBILI LOKOMOTIVO
Nogometaši Rijeke so se po dveh remijih vendarle spet veselili zmage. Tokrat so na svoji Kantridi gostili zagrebško Lokomotivo in v njeno mrežo spravili kar pol ducata žog. Junak dvoboja je bil petkratni strelec Andrej Kramarić. Trener Matjaž Kek je Miralu Samardžiću in Goranu Cvijanoviću tokrat namenil počitek, čeprav je drugi v igro vstopil v 74. minuti.

Enajsti krog ukrajinskega prvenstva je prinesel dvoboj vodilnega kijevskega Dinama in Karpatyja iz Lvova. Gostom je vodstvo tekmovanja odvzelo devet točk zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti, zaradi česar so padli na zadnje mesto prvenstvene lestvice. Zeleno-belih to ni zmedlo in se iz Kijeva vračajo bogatejši za točko. Srečanje se je končalo brez zadetkov, Gregor Balažic pa je za Karpaty odigral celo tekmo.

Članki iz rubrike