evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 21.12.2014 11:29:27

Maroh in Kirm v polno, Rotman asistiral (video)

Nikola Miljković
Včeraj sta bila od slovenskih legionarjev strelsko uspešna Dominic Maroh in Andraž Kirm. Rajko Rotman med podajalci.

Branilec Kölna je v zadnjem krogu prvega dela nemškega prvenstva s svojim klubom gostoval v Wolfsburgu in izgubil z 2:1.

Gostom je sicer kazalo precej bolje, saj so že v 11. minuti povedli, v vodstvo pa jih je popeljal slovenski reprezentant Dominic Maroh. Za 27-letnega branilca je bil to prvi zadetek v sezoni in skupno tretji v bundesligi. Njegov soigralec Mišo Brečko je dvoboj spremljal s klopi.


Bolj vesel je bil Andraž Kirm, ki je v 14. krogu ciprskega prvenstva s svojo Omonio gostil Nea Salamis. Zeleno-beli so brez večjih težav slavili s 3:0, mrežo gostov pa je v 43. minuti načel prav slovenski vezist, ki je na izjemen način izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora. To je bil Kirmov drugi zadetek v sezoni, dvoboj pa je končal v 85. minuti, ko ga je trener Kaiafas potegnil na klop. Omonia je peta in za vodilnim APOEL-om zaostaja devet točk.

Z odličnimi predstavami nadaljuje novinec na turški prvoligaški sceni Istanbul BB. V 14. krogu je Rajko Rotman s soigralci gostoval pri Sivassporju in se veselil šeste zmage v sezoni, tretje zaporedne. Gostje so slavili z 2:0, slovenski reprezentančni vezist pa je vpisal podajo pri drugem zadetku. Istanbul BB se je povzpel na četrto mesto, še vedno pa se lahko pohvali z daleč najboljšo obrambo v tekmovanju, ki je doslej prejela vsega pet zadetkov.

V najmočnejšem turškem prvenstvu igra tudi Vid Belec, ki je s Konyasporjem gostoval pri Genclerbirligiju in se domov vrnil visoko poražen. Domači so kar petkrat premagali slovenskega vratarja, na kar njegovi soigralci niso znali odgovoriti niti s častnim zadetkom. Konyaspor je enajsti. V tamkajšnjem drugoligaškem prvenstvu pa je bil bolj uspešen Sašo Fornezzi. Slovenski vratar je z Antalyasporjem v derbiju 14. kroga gostil Kaserispor in se veselil zmage z 2:0. Fornezzi je odigral celo tekmo, tekmeca pa zdaj zdaj točkovno poravnana na drugem in tretjem mestu, od vodilnega Osmanlisporja ju loči le točka.

V 19. krogu italijanskega drugoligaškega prvenstva je Perugia gostila Pescaro, tekmeca pa sta se razšla z izidom 2:2. Domačini so od 23. minute igrali z igralcem manj, saj je bil takrat izključen vratar Jan Koprivec. Enej Jelenič je s svojim Livornom gostoval pri Entelli in se prav tako veselil točke. Bilo je 1:1, slovenski napadalec pa je igral do 66. minute.

V 17. krogu škotske druge lige je zadnjeuvrščeni Livingston gostoval pri Rangersu. Domačini so slavili z 2:0, za goste pa je od 82. minute igral Nejc Praprotnik.

Članki iz rubrike